Hlavní navigace

Recenze: Belkin Suit Line Collection Top Load bag

27. 11. 2009

Sdílet

Předmětem zájmu u dnešního článku je notebooková brašna Belkin Laptop Top Loader, kterou jsme pro účely testování dostali zapůjčenu v černém vyhotovení.

Recenze: Belkin Suit Line Collection Top Load bag


Produkt se hodí zejména pro přenášení notebooků s úhlopříčkou obrazovky maximálně 15,6¨ (rozměry maximálně 390 x 280 x 45 mm). Designu jasně dominuje černá barva, jež je zde ozdobena pouze několika stříbrnými prvky – logem výrobce, sponami u popruhu a držáčky zdrhovadel zipů. Příjemným zjištěním plynoucím z prvního uchopení tohoto produktu do rukou je jeho nízká hmotnost.

Brašna Belkin

Vnější plocha brašny je tvořena ze dvou materiálů, jemného a hrubšího. Zatímco hrubší část vnějšího povrchu (a díky Bohu jí je zde většina) vykazuje značnou odolnost vůči poškození i ušpinění, jemný povrch se velmi snadno a rychle opotřebuje a ztrácí tak svou estetickou hodnotu – již za letmý přelet nehtem po povrchu vám tak bude odměnou čára, které se už nikdy nezbavíte.

Brašna Belkin

Interiér brašny je bohužel spíše podprůměrný – ukotvení notebooku chybí jakákoliv flexibilita či možnost zajištění, k dispozici jsou zde pouze dvě síťované kapsičky. Pro vnitřní část brašny byl zvolen jemný materiál vyznačující se mechanickou trvanlivostí a snadnou údržbou. Dno je vyztuženo spíše sporadicky, je nutné tedy dávat pozor na nárazy v této části, jež by mohly v případě méně šetrného zacházení vést až k poškození přenášeného notebooku. Menší pochvalu si od nás výrobce zaslouží alespoň za to, že na dno brašny z vnější strany nezapomněl přidat dvojici gumových špalíků, které sníží míru opotřebení v této části brašny.

Brašna Belkin

Ramenní popruh se vyznačuje dostatečnou délkou, avšak k naší úplné spokojenosti chybělo o něco lepší zpracování jeho výstelky, která je zde snad až příliš dlouhá a nepoddajná. Ucho brašny je sice pohodlné a praktické, ale výrobce u něj ze spodní strany z nějakého důvodu použil hladký materiál – důsledkem je zpocená a tudíž i klouzající ruka při delším přenášení tímto způsobem.

 

Brašna Belkin

 

Poslední kapitolou našeho posudku je prověření dílenského zpracování a technických detailů. S kvalitou švů a spojů jsme nezaznamenali žádný problém, ani při extrémním zatížení žádný z nich nepovolil. Rovněž kvalita a zpracování zipů nám svými charakteristikami vyhovovalo, bohužel však s výjimkou zipu u přední kapsy, který designéři, zřejmě vedeni dobrými úmysly v oblasti bezpečnosti, ukryli pod látkový převis – rozepínání tohoto zipu je však v důsledku zmíněné úpravy silně nekomfortní.

Hodnocení: 65%

soutez_casestudy

Cena: cca 850 Kč s DPH

Zapůjčil: Belkin

Článek vznikl ve spolupráci se serverem www.bagman.cz

Byl pro vás článek přínosný?