Hlavní navigace

Recenze: Emsisoft Anti-malware

3. 10. 2019

Sdílet

 Autor: Emsisoft
Počítač bez antivirového programu si už dnes asi těžko někdo dokáže představit. Firewall je potom podobnou samozřejmostí. Kdo se plácne přes kapsu a koupí nějaký ucelený balík bezpečnostních programů, dostane k tomu i nějakou ochranu proti malwaru.

Ten se dnes bohužel stává stejně stejně všudypřítomným jako je smrt, daně a špatné výkony naší fotbalové reprezentace. Firma Emsisoft, která je poněkud neobvyklá v tom, že ke své funkci nepotřebuje drahé budovy nebo ředitelství (asi na to na Novém Zélandu jdou jinak), si na malware připravila sice jednoúčelovou, ale zato velice kvalitní utilitku.

K dispozici máme rychlý, plný nebo na míru připravený sken, pokud budeme pokaždé projíždět celý počítač, s nějakou tou hodinkou budeme muset počítat. Není se ale čemu divit, program používá duální skener, což zvyšuje efektivitu. Ve většině případů nám ale bude stačit jen malwarový sken, který trvá jen pár minut.

Anti-malware nabízí mnohovrstevnou ochranu – Web monitor blokuje již náš přístup k nebezpečným webovým stránkám. Následuje monitorování toho, co otevíráme, a protože jde o monitoring v reálném čase, je to jakoby nám expert koukal přes rameno. A pokud i tohle selže, je zde ještě aplikace Behavior Blocker, která kontroluje programy, jestli se nezačínají chovat nějak divně. File guard nám přehledně ukáže, co všechno na počítači nám tento program monitoruje. Tohle všechno si ale musíme postupně nastavit, což by tak nevadilo, ale první dny nás prudí vyskakující okna upozorňující na to, co všechno jsme si ještě nenastavili. A to je celkem zbytečné.

Když je nejhůř, můžeme si dokonce připravit utilitku, kterou si na flashce přeneseme k jinému počítači, který se chová podezřele.

Verdikt

V nezávislých testech dopadl tento program navýsost dobře a chlubí se 99.5 procentní úspěšností, takže není divu, že je opakovaně v této oblasti řazen mezi top produkty. Pokud se tedy rozhodneme zaplatit 29,95 dolaru za jednu licenci, chybu rozhodně neuděláme.

Pro: Jednoduchost, spolehlivost

Proti: Nic

Celkem: 85 procent

CS24

Výrobce: Emsisoft

Cena: 29,95 USD (cca 700 Kč)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.