Hlavní navigace

Recenze: Genius NetScroll 220 Laser - když méně znamená více

24. 9. 2011

Sdílet

Pokud vás láká bezdrátová myš s patnácti tlačítky, osmi přepínátky a integrovanou sekačkou na trávu, nemusíte číst dál, byla by to ztráta času.

Máte-li však zájem o hlodavce uvázaného na špagátku, který splní svůj základní úkol, a sice spolehlivě přivádět kurzor na obrazovce počítače tam, kam právě potřebujete, a to navíc za neodolatelnou cenu jen mírně překračující jednu stokorunu, jste na správné adrese.

Poté, co jsme vyzkoušeli kolem desíti více či méně hi-tech modelů od různých výrobců, nás popadl smutek plný bezradnosti – bezdrátové myši od některých výrobců se v důsledku šetření energií neustále uspávají, jiné zase mají problém s výdrží na baterie. Další se nám zdály být z hlediska konstrukce příliš vysoké nebo naprosto neergonomické, a tak z nich po chvíli bolí ruka. Další produkty, ač výrobcem proklamované jako naprosto špičkové, si při snímání nedokázaly poradit ani s banálním povrchem kancelářského stolu.

Genius NetScroll 220 Laser

Recenzovaný produkt patří do řady NetScroll, jejíž historie je již notně fousatá – v tomto případě to však znamená jediné: tradičně smýšlející uživatelé si rádi opakovaně kupují to, na co si dříve přivykli, a co výborně funguje. Zařízení s označením 220 Laser se na českém trhu prodává již nějaký ten pátek, ale stalo se pro nás doslova vysvobozením při hledání nástupce za starou optickou myšku, která se po pětileté službě odporoučela do věčných sýrovišť.

Jeho konstrukce je totiž plochá a bez rádobyergonomických prvků, takže na ní není nutné křivit ruku a počítat tak s následnou bolestí v důsledku syndromu karpálního tunelu. Kromě dvou tlačítek a scrollovacího kolečka na myši nejsou žádné další ovládací prvky, což prakticky vylučuje možnost nechtěných přehmatů.

Myšku dostanete od výrobce ve spartánsky laděné krabičce s návodem – pokud toužíte po bundlu s pěti počítačovými hrami a blikajícím Spidermanem, budete se muset poohlédnout jinde. Ale za tu cenu?Citlivost laserového snímače s citlivostí až 1600 DPI je výborná – poradil si se všemi povrchy, na nichž jsme ho otestovali, a to včetně dokonale černé plochy, nerovností, skla nebo již zmiňovaného kancelářského stolu, na němž si vylámalo zuby hned několik renomovaných konkurentů.

 

Klady:

+ nízká cena

+ prověřený střídmý design

+ dobrá práce snímače

Zápory:

- někomu může vadit absence přepínacích tlačítek

soutez_casestudy

 

Zapůjčil: 100mega

Byl pro vás článek přínosný?