Hlavní navigace

Recenze: LG Optimus Chic E720

16. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
Korejská LG před časem představila „lepšího bratra“ LG Optimus One, který nese přívlastek Chic a stejně jako „jednička“ běží na operačním systému Google Android 2.2 Froyo.

LG Optimus ChicNecháme-li telefon prozatím vypnutý a podíváme se na design, zjistíme, že po této stránce Chic nijak nevybočuje ze standardu, který od dnešního smartphonu očekáváme; minimalistický, leskle černý plastový povrch s pochromovaným okrajem a jemně zaoblenými hranami sice nenadchne, ale ani neurazí. Plastové tělo přesto působí poněkud levným dojmem a snadno se špiní otisky prstů. Název "Chic" je tedy poněkud nadsazený, ale výrobci ho nijak nezazlíváme, jméno produktu je totiž jedním z faktorů, které dnes prodávají.

Velikost dotykového TFT displeje lze srovnat s dalšími modely ve stejné třídě a podobné cenové relaci. Použitý displej má rozlišení 320 x 480 pixelů a úhlopříčku 3,2 palců (tedy něco přes osm centimetrů). Kladně hodnotíme funkci, již do segmentu smartphonů přinesla společnost HTC -  akcelerometr, který je schopen displej natočit podle toho, v jaké fyzické pozici se přístroj aktuálně nachází. Pod displejem se nachází klasická „androidí“ tlačítka - hlavní menu, domů, zpět a hledat. Ta musíte pořádně zmáčknout, aby správně reagovala na vaše pokyny.

Nalevo od displeje se z boku nachází micro USB 2.0 konektor, na druhé straně potom jednoduché tlačítko pro ovládání hlasitosti. Nahoře se nachází tlačítko pro vypnutí a blokování kláves, ale i standardní audio jack. A k úplnosti přidejme ještě integrovaný pětimegapixelový fotoaparát, umístěný klasicky v zadní části těla přístroje, který má být u tohoto smartphonu jedním z hlavních taháků.

Kvalita fotografií je slušná a splní požadavky všech, kteří od telefonu neočekávají profesionální snímky, ale zároveň by rádi zachytili důležité momenty všedního dne. Při horším světle jsou však snímky zatížené značným šumem. Fotoaparát s čistě automatickým zaostřováním nabízí funkci rozpoznávání tváří a režim makro. Kromě fotografií přístroj zvládá ještě klasické VGA video ve slušné rychlosti 30 snímků za sekundu, které opět při dobrém světle vykazuje slušné výsledky. Pokud jste si ale rychle zvykli na HD kvalitu s vysokým rozlišením a jedním z vašich primárních očekávání od chytrého telefonu je právě natáčení videa, potom pro vás model Chic pravděpodobně příliš zajímavý nebude.

LG Optimus ChicCo se týče rychlosti, graficky a paměťově náročné hry si na LG Optimus Chic nejspíše nezahrajete, nicméně 600 MHz procesor Qualcomm a 512 MB paměti RAM je pro telefon poměrně slušná výbavička. Když k tomu přidáme dobrou konektivitu včetně Wi-Fi, GPS modul podporující Google Maps a podporu souborů balíku Office, je toto zařízení pro práci jako dělané.

Na dnešní poměry však Optimus Chic obsahuje poněkud malou vnitřní paměť pro ukládání dat - pouhých 150 MB. Ovšem na druhou stranu lze tuto paměť rozšířit pamětí externí, umístěné na microSD kartě, a to až do kapacity 32 GB. Ostatně, dvougigová karta se k telefonu dodává standardně, takže se nemusíte bát, že by se vám na váš nový telefon nevešla třeba oblíbená hudba.

Hudba. Ta je u Optimu Chic slušnou devizou. Ať už se jedná o hudební software, tak i kvalitu přehrávání - tedy pokud si k přístroji připojíte vlastní sluchátka či reproduktory. Od vnitřního reproduktoru umístěného ve sluchátku přístroje  zázraky očekávat nemůžeme. Jeho hlasitost je přiměřená - ani moc nízká, ani netrhá uši - ale nedostatek basů je stále citelným nedostatkem.

Dodávaná baterie v pohotovostním režimu vydrží celých 450 hodin - ovšem s množstvím paralelně spuštěných aplikací klesá doba jejího nabíjecího cyklu téměř geometrickou řadou. Pokud se tento telefon rozhodnete používat pouze pro volání, počítejte s pěti a půl hodinami hovoru na jedno nabití.

Verdikt:

LG Optimus Chic E720 je stylový telefon se spíše průměrným dílenským zpracováním, který ale rozhodně neurazí. Kdo má rád minimalismus, potřebuje přenosnou kancelář a preferuje Android (mimochodem rozšiřitelný na verzi 2.3 Gingerbread), jeho koupí neprohloupí. Získá zajímavý smartphone s příjemnou cenou.

Hodnocení: 75%

příloha_ovladnete_sva_data

Cena: cca 6700 Kč

Zapůjčil: LG

Byl pro vás článek přínosný?