Hlavní navigace

Recenze: Photo Gallery

13. 8. 2009

Sdílet

V našich zeměpisných šířkách nepříliš známý program, který však nabízí velmi komfortní a jednoduché ovládání pro práci s fotogaleriemi.


Photo Gallery

 

Program s nepříliš známým jménem přichází z dílny americké společnosti CoffeeCup. Firma původně začínala jako kavárna a již jednou zaregistrovaný název si z důvodu úspory nákladů ponechala. I když většina elánu je věnována programům pro webový design, Photo Gallery je zajímavou odbočkou.


Samotný program se dočkal již verze 5.92. V podstatě se jedná o software určený pro přípravu webových fotogalerií. Vedle velmi jednoduchého ovládání je předností programu i široká podpora většiny běžných formátů. To že k práci nebudeme muset vědět nic o HTML je dnes již samozřejmostí.


Stačí si vybrat některou z integrovaných šablon, zvolit fotografie a software se postará o zbytek. Velikost obrázků je automaticky optimalizovaná a po několika kliknutích myší získáme soubor ve formátu SWF. Jelikož barev, templátů a šablon dostaneme víc než dost, je pravděpodobné, že vzniklá galerie bude odpovídat naší webové stránce. Přidat můžeme i audio a větší galerie si můžeme rozdělit na fotoalba o libovolném počtu stránek. Příjemným doplňkem je i zabudovaný FTP, takže Photo Gallery se postará i o upload.

CS24


Program rozhodně plní vše co slibuje – fotogalerii udělá jednoduše, nemusíme o počítačích vědět vůbec nic a fotogalerie bude na webu dřív, než dopijeme šálek kávy. Musíme se ale smířit s tím, že většina pozadích není designově úplně nejzdařilejší.


Klady:  Jednoduché ovládání

Zápory: Vysoká cena

Hodnocení: 60%

Cena: 39.00 dolarů

www.coffeecup.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.