Hlavní navigace

Recenze: Quick HDR

16. 1. 2015

Sdílet

 Autor: Mediachance
S první verzí programu Quick HDR přichází čiperná firma Mediachance. Vzhledem k popularitě fotografií upravených efektem HDR je jasné, že podobných programů není stále dost.

Firma Mediachance si zjednodušuje práci, ale současně i drží přívětivou finanční hladinu, tím, že pro řadu svých programů používá velmi podobné (někdy dokonce úplně stejné) grafické zpracování i ovládání. Díky tomu se finančně nevykrvácíme a ještě máme možnost skočit do programu doslova po hlavě a nemuset se pracně všechno učit znovu.

Novinka, jak ostatně název napovídá, umožňuje rychlou a tak jednoduchou, že už to víc skutečně nejde, úpravu fotografií efektem HDR. A na rozdíl od řady konkurenčních programů, kde musíme nejdříve nasekat řadu fotografií, které potom skládáme dohromady, Quick HDR je od počátku vyvinut tak, že bude pracovat s jediným snímkem. To sice řada dnešních programů už také zvládne, ale bere to spíše jako nutné zlo. Tady se s tím od počátku počítalo.

HDR efekt je něco jako dobrý sluha, ale zlý pán. Pokud šlápneme na plný plyn, mohou se nám z barevných změn začít protáčet panenky, o gigantickém zrnu ani nemluvě. Pokud ale tento efekt používáme s citem, můžeme relativně fádní fotografii výrazně vylepšit. Pro tento software Mediachance upravila svůj razantní algoritmus, který je srdcem robustnějšího a staršího programu Dynamic Photo HDR. Výsledkem je maximální jednoduchost ovládání, rychlost a navíc zpracování všech pixelů v 128 bitové podobě. A když k tomu přidáme možnost hromadných úprav a dostupnou cenu 38 dolarů, máme v ruce program, který se bude hodit doslova každému.

K dispozici máme 14 předem připravených výsledků, každý z nich si samozřejmě můžeme dále upravovat pomocí nástrojů na pravé straně monitoru. Zajímavou novinkou je samostatný polarizační filtr.

 

Verdikt

Quick HDR je finančně sympatický, rychlý a přitom plně funkční software, který nám pomůže výrazně vylepšit kvalitu našich fotografických pokusů. Co víc si od podobného progamu můžeme přát?

Pro: Cena, jednoduché ovládání, rychlost

Proti: Nic

Celkem: 80 procent

CS24

Výrobce: Mediachance

Cena: 38 USD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.