Hlavní navigace

Rychlý ultrazoom s výklopným displejem - Nikon Coolpix P90

13. 2. 2009

Sdílet

Velmi povedenou novinku s označením Coolpix P90 uvede v březnu na tuzemský trh společnost Nikon. Tento ultrazoom umí až 24-násobně opticky přibližovat a má širokoúhlý objektiv. Novinka disponuje řadou praktických funkcí a především výklopným třípalcovým LCD displej.

Objektiv Nikkor nabízí rozsah ohniskových vzdáleností od 26 až do 624 milimetrů, lze s ním proto snadno pořídit i širokoúhlé záběry. Pokud rádi fotíte makrofotografie, tak vězte, že lze objekty snímat již z jednoho centimetru. Model je vybaven redukcí vibrací, tedy optickou stabilizací obrazu.


Nikon Coolpix P90Coolpix P90 patří do dvanáctimegapixelové kategorie a nabízí velký rozsah citlivosti čipu, který se pohybuje od ISO 64 až do ISO 6400. Modelu nechybí žádný známý expoziční režim, v nabídce je vše od plné automatiky přes prioritní režimy až po plnohodnotný manuál; nechybí ani celkem 15 přednastavených scén. V Menu modelu najdete také režim Face Priority AF detekující až dvanáct obličejů v záběru, nechybí režim Úsměv a Varovná indikace mrknutí pro fotografování portrétů.

Pořídit lze i ozvučené videosekvence (v maximálním rozlišení 640 x 480 bodů) včetně časosběrného snímání. Kvalitní je sekvenční režim, ve kterém bude možné snímat rychlostí až 15 snímků za sekundu sérii až 45 fotografií za sebou. Atraktivní design novinky vhodně doplňuje velký třípalcový a výklopný LCD displej. Nový Nikon Coolpix P90 se bude prodávat za cca 10 tisíc korun.

Byl pro vás článek přínosný?