Hlavní navigace

Samsung Galaxy A50 jako skvělý vánoční dárek za ještě lepší cenu

21. 12. 2020

Sdílet

 Autor: juninatt / Shutterstock.com
Loňský rok společnost Samsung zcela přepracovala svoji řadu Galaxy A, a opět posunula svou pozici na trhu.

Loňský rok společnost Samsung zcela přepracovala svoji řadu Galaxy A, a opět posunula svou pozici na trhu. Samsung Galaxy A50 je skvělá nabídka, která má udržet nízký rozpočet, ale přinést některé skvělé funkce ze zařízení vyšší úrovně – jako je velký Super AMOLED displej, elegantní čip a nastavení více kamer.

Galaxy A50 a jeho výhody

Samsung A50 má vzhled, který zaujme, potěší i velmi barevná obrazovka AMOLED se skenerem otisků prstů pod obrazovkou, velmi schopný fotoaparát na obou koncích, čipová sada vhodná pro hraní her a mohutná baterie. Ale ta nejlepší část – cena je opravdu rozumná a konkurenceschopná. A hlavně, vypadá fakt dobře.

Design Samsung Galaxy A50

Musíme uznat, že ve skutečnosti vypadá tento model ještě lépe než na obrázku. Svým designem připomíná telefony z vyšší cenové třídy. Telefon skvěle padne do ruky, v níž neklouže. Displej má úhlopříčku velkou 6,4 palců, což zajistí, že se telefon stále velmi dobře ovládá jednou rukou. AMOLED panel je skvěle čitelný i na slunci. Displej je jeden z nejlepších v cenové linii těchto telefonů.  Na zadní straně je samozřejmě umístěna i čtečka otisků prstů.

soutez_casestudy

Hardware

Samsung Galaxy A50 pracuje jako první s novým procesorem Exynos 9610. Chod telefonu je naprosto plynulý, srovnatelně s ostatními telefony se silnějším procesorem. Přepínání mezi aplikacemi je velice rychlé, i přesto, že jich telefon udrží v paměti hodně. Pro průměrné uživatele je naprosto ideální. Kapacita baterie 4000 mAh rozhodně potěší, v případě nabíjení je potřeba použít nabíječku typu USB-C. Trojitý fotoaparát je pro běžné uživatele také nadstandardně vybaven. Hlavní fotoaparát má 25 Mpx se světelností f/1.7.

Pokud jde o výkon, je Galaxy A50 s podporou Exynos 9610 konzistentní a pohotový s každodenním používáním.

Byl pro vás článek přínosný?