Hlavní navigace

Samsung Galaxy Tab vrátí 15 % zákazníků

4. 2. 2011

Sdílet

První konkurent iPadu Galaxy Tab od Samsungu zaznamenává na trhu v USA poměrně vysokou návratovost, příčiny však nejsou známy.

Galaxy Tab byl první tablet, který začal vážně konkurovat Apple iPadu. Jako operační systém nabízí Android a zdá se, že zákazníci jsou s ním spokojení. Nicméně nejnovější údaje zveřejněné společností ITG Investment Research ukazují na poměrně vysokou návratovost Galaxy Tabu, konkrétně 15 procent.

Společnost sledovala 6000 obchodů v USA a to od listopadového zahájení prodeje tabletu až do 16. ledna a průměrně zákazníci vrátili tablet ve 13 procentech případů, v době povánočních výprodejů toto číslo vzrostlo dokonce na 16 procent.

Samozřejmě to nejsou zcela přesná čísla, nicméně i tento vzorek ukazuje, že poměrně dost lidí se rozhodne po zakoupení Galaxy Tab vrátit. Pro porovnání iPad vrátí přibližně 2 procenta zákazníků. Ačkoli takové průzkumy dávají čísla, neudávají už důvody, tedy proč vlastně zákazníci Galaxy Tab vrátí. Nemusí totiž za tím být přímo nespokojenost s provedením výrobku, ale například zjištění, že daný zákazník vlastně počítač formátu tabletu vůbec nepotřebuje. Zatímco v USA lze u výrobků Apple předpokládat vysokou míru modního chování, kdy přiznat vlastní chybu ve výběru vrácením výrobku by bylo společensky špatně přijatelné, u konkurenčních produktů už takové problémy zákazníci mít nemusí.

Samsung Galaxy Tab

Byl pro vás článek přínosný?