Hlavní navigace

Samsung HMX-Q10

24. 2. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Samsung na Samsung Forum v Budapešti předvedla mimo jiné i HD videokameru HMX-Q10.

Společnost Samsung vyvinula model HMX-Q10 s cílem nabídnout kompaktní videokameru s nahráváním ve Full HD rozlišení. Kamera se pochlubí funkcí Switch Grip s ovládáním Easy Operation prostřednictvím LCD displeje. Novinku lze také použít jako 4,9Mpix fotoaparát a zájemci si jí mohli nově prohlédnout na Samsung Forum v Budapešti.

Společnost Samsung u tohoto modelu přišla také s funkcí Switch Grip, která zajišťuje, že se při nahrávání LCD displej natočí podle toho, jakým způsobem videokameru držíte – ať už jste leváci nebo praváci, nahráváte v obtížných podmínkách nebo kombinujete natáčení videa s jinou činností.

HMX-Q10 disponuje novým ovládáním Easy Operation a uživatelským rozhraním Smart Access, které podle výrobce zjednodušují používání videokamery. Tyto funkce podle Samsungu eliminují potřebu mnoha samostatných tlačítek a kláves k dosažení požadovaných výsledků. Ovládání Easy Operation prostřednictvím 2,7palcového širokoúhlého LCD displeje umožňuje uživateli přístup k různým funkcím včetně pauzy, nechybí ani možnost videokameru zapnout a vypnout, či přepnout do režimu přehrávání, takže si můžete okamžitě nahrávku zkontrolovat.

příloha_ovladnete_sva_data

Videokamera HMX-Q10 nahrává v plném HD rozlišení 1920x1080/60i a je vybavena systémem OIS Duo, který vyrovnává jemné pohyby ruky, k nimž dochází například při chůzi nebo pohybu. Dalším vybavením HMX-Q10 je pětimegapixelový snímač BSI CMOS.

HMX-Q10 také disponuje technologií rozpoznávání scén Smart Auto, která zanalyzuje klíčové prvky kompozice záznamu, jako je např. jas, pohyb, barva a filmovaný objekt a poté automaticky vybere vhodné nastavení. U modelu HMX-Q10 přibyla technologie Record Pause, aby mohl uživatel při filmování dělat krátké pauzy, aniž by musel začít nahrávat do nového souboru a poté finální soubory spojovat, čímž se usnadní následná úprava záznamu.

Byl pro vás článek přínosný?