Hlavní navigace

Samsung Mondi – WiMax pro Ameriku

2. 4. 2009

Sdílet

 Autor:
Na výstavě CTIA Wireless 2009 v Las Vegas představil Samsung nový model mobilního zařízení s podporou WiMax, který se objeví na trhu v USA již během druhého pololetí tohoto roku.

Zařízení je určeno pro používání s datovými službami WiMax sítě Clearwire a nemá ve své výbavě žádný modul pro dnes rozšířené celulární sítě - a to včetně těch 3G (HSDPA, UMTS). Kromě WiMaxu tak bude mít uživatel pro přípojení k dispozici již jenom Wi-Fi rozhraní. Jeho funkčnost je tedy omezena i v samotných Spojených státech - a to zatím na města Portland a Baltimore, která jsou pokryta veřejnými datovými službami Clear. Do konce roku 2010 se počet měst rozroste na 80.
 


Samsung Mondi - tak se zařízení jmenuje - běží na operačním systému Windows Mobile 6.1 s předinstalovaným mobilním prohlížečem Opera a mapami Route 66 pro GPS navigaci. Mondi nabízí 4,3" LCD dotykový displej, výsuvnou QWERTY klávesnici a 4 GB úložného prostoru. S Windows Mobile 6.1 jde ruku v ruce I druhá generace uživatelského rozhraní TouchWiz.

Cloud24

Samsung zatím nespecifikoval, jaká bude jeho cena - pouze upřesnil, že zařízení bude možné koupit v obchodech sítě Best Buy, prodejnách Clearwire a samozřejmě na webu Samsungu. Závěrem také ubezpečil, že pro zájemce, kteří budou mít potřebu být připojení i mimo "WiMax města" bude k dispozici zařízení s duálním režimem, které bude schopné komunikovat se standardními celulárními sítěmi.


Samsung Mondi 

Byl pro vás článek přínosný?