Hlavní navigace

Screenshoty z Windows 7

30. 9. 2008

Sdílet

Na internetu se objevilo přes 30 věrohodných screenshotů, které odkrývají část informací o vývojové verzi operačního systému Microsoft Windows 7 – Milestone 3 s Buildem číslo 6780.

CS24

Bylo více než v očekávání, že když předminulý týden vydal Microsoft k testovací verzi Windows 7 Milestone 3 nový Build (6780), objeví se mezitím na internetu první obrázky této aktuální předběžné verze. Také dvě videa si našla svou cestu na internet a ukazují nám nový Build v akci.




Aktuální Build pro Windows 7 nese dodatek „Milestone 3“ a označení 6780. Obrázky ale shodně poukazují především na jedno: Microsoft dělá pokroky při přepracování rozhraní Windows. Podle screenshotů se například prezentuje klasické menu Start ve zcela novém provedení. Byl přepracován jak vzhled pole pro vyhledávání, tak také tlačítka pro vypnutí a blokování počítače. Rovněž například kalkulačka se prezentuje optickými změnami.



Screeshoty potvrzují také fakt, že svou cestu i do Windows 7 si najdou i elementy rozhraní vytvořeného pro Office 2007. WordPad totiž v aktuální verzi Windows 7 zdědil Ribbon-rozhraní, které je použito v Office 2007. Screenshoty rovněž poukazují na skutečnost, že Microsoft přejmenoval „Moje dokumenty“ a „Knihovnu“.



V ovládacích panelech se nachází nový údaj: „Systém Icons“. Zde mohou uživatelé rozhodnout, které ikony a oznámení si vypnou či naopak ponechají zapnuté. Rovněž nové jsou údaje pro správu biometrických zařízení. Pod názvem „Personalizace“ si mohou uživatelé zvolit vlastní téma ve Windows a tím pádem individualizovat vzhled a tóny, které Windows nabízí.



Další novinky, které jsou poprvé k vidění ve Windows 7: Nedávno prosáklo, že Microsoft Windows okoření pomocí funkce Game Explorer, přičemž tato změna je již zakomponována ve Windows 7 M3 Build 6780. Jakmile je nainstalována hra, objeví se dialog, ve kterém si uživatel může vybrat, zda mají Windows pátrat po updatech a upozornit na ně, až budou k dispozici. Na přání se tyto updaty také automaticky nainstalují.

- - Michal Brzobohatý, Panagiotis Kolokythas

Byl pro vás článek přínosný?