Hlavní navigace

SDK pro Android 4.1 Jelly Bean pro širokou veřejnost

21. 7. 2012

Sdílet

 Autor: © Alexandr Mitiuc - Fotolia.com
Vývojový tým Android oznámil, že pro širokou veřejnost je k dispozici plný software development kit (SDK) pro Android 4.1. Také prozradil do začátku několik tipů a triků pro práci s novým softwarem.

Specialista pro operační systém Android Nick Butcher prozradil na oficiálním blogu, že vývojáři by si měli zjistit, jaké funkce jsou v SDK k dispozici. A také se ujistit, že jejich aplikace využívají to nejlepší z toho, co Jelly Bean nabízí.

Butcher pokračuje: „Hodně uživatelů bude mít první zkušenost s Jelly Bean na krásném tabletu Nexus 7. Většina aplikací na zařízení Nexus 7 jakž takž poběží. Kdo ale chce, aby jeho aplikace jen jakž takž běžela?“

V příspěvku Butcher nabízí tipy pro škálování a přizpůsobení aplikací běžících na Androidu 4.1. Ty by měly pomáhat vyhnout se problémům, kdy se programy navržené pro displeje odpovídající velikostí telefonům na tabletech zobrazují podivně nebo neúplně.

Také vyzývá vývojáře, aby neukládali k aplikacím příliš mnoho požadavků na funkce zařízení. Například Nexus 7 nebude obsahovat standardní přední kameru a tak by aplikace vyžadující funkci android.hardware.camera nebyly pro uživatele tohoto tabletu k dispozici.

Vývojáři jsou také vyzýváni aby experimentovali s novými funkcemi v Android 4.1 SDK. A to včetně bohatšího oznamování informací, hardwarově akcelerovaného vykreslování (Project Butter společnosti Google) a lišty action bar.

Zdrojový kód Jelly Bean byl zveřejněn minulý týden spolu s oficiálními fotografiemi smartphonu Galaxy Nexus a tabletu Nexus 7. Oficiální aktualizace pro starší smartphone Nexus S se očekává brzo. Ovšem uživatelé verze CDMA si budou muset počkat o něco déle. Nicméně, neoficiální ROM vytvořené komunitou jsou k dispozici pro několik zařízení a pro uživatele s právy root a ochotou poupravit svůj smartphone.

Byl pro vás článek přínosný?