Hlavní navigace

Sedmé září, sedmý iPhone?

18. 8. 2016

Sdílet

 Autor: Apple
Apple je známý svými zvyky, co se týče oznamování nových produktů. Pokud se jich bude držet i nadále, vydání iPhonu 7 připadne na první středu v příštím měsíci – tedy na 7. září.

Oznámení prozatím posledních modelů iPhonů, S6 a 6S Plus, připadlo na 9. září 2015. iPhone 6 a 6 Plus šel do oběhu v úterý 9. září 2014, iPhone 5S a 5C také v úterý 10. září 2013. iPhone 5 samotný pak ve středu, 12. září 2012; vše tedy odpovídá.

Podobně jako minulý rok je pravděpodobným dnem středa místo úterý, a to díky svátku práce, který připadá na 5. září. Pokud by Apple konferenci uspořádal už v úterý 6., zaměstnanci by museli pracovat i ve volný den kvůli přípravě a přizvaní novináři a analytici cestovat během svátku. Tomu se Apple bude chtít vyhnout, středa 7. je tedy téměř jistá.

Pokud bude firma následovat plán z roku 2015, tak předobjednávky na nový mobil začne přijímat v sobotu 10. září a v pátek 23. září jej pak vypustí do prodeje.

Minulý rok se možnost předobjednávek otevřela v sobotu 12. září, ale samotné iPhony šly do prodeje až o téměř dva týdny později, 25. září. Jde o neobvyklou změnu oproti dřívějšku – Apple nechával mezi objednávkami a prodejem pouze jeden týden.

soutez_casestudy

Pokud by se letos firma vrátila ke svým dřívějším zvyklostem, mohla by prodat výrazně více iPhonů do konce svého třetího účetního kvartálu – ten jí končí 30. září. Jde o důležitou událost, neboť letošní prodeje legendárních chytrých mobilů s iOS jsou spíše zklamáním.

Apple obvykle konferenci začíná v deset hodin místního času – tedy v 19:00 našeho letního času. Livestream z prezentace je téměř jistotou.

Byl pro vás článek přínosný?