Hlavní navigace

SentinelOne v ČR: Miliarda v investicích a stovky nových pracovních příležitostí

15. 10. 2021

Sdílet

 Autor: SentinelOne
Společnost SentinelOne hodlá v příštích třech letech investovat v Česku zhruba miliardu korun – mimo jiné do inovačního centra v Praze, které vytvoří 300 vysoce kvalifikovaných pracovních míst.
Firma SentinelOne působící v oblasti kybernetické bezpečnosti oficiálně zahájila provoz nové kanceláře a inovačního centra v Praze.
V areálu inovačního centra má v budoucnu pracovat 300 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců, kteří se zaměří na vývoj produktů a spolupráci se stávajícími týmy společnosti v Severní a Jižní Americe, Asii a v ostatních evropských zemích.
Celková investice společnosti SentinelOne v České republice přesáhne 1 miliardu korun během následujících tří let.
Praha, která bude společnosti SentinelOne zároveň sloužit jako inženýrská centrála pro Evropu, byla vybrána na základě místní silné nabídky inženýrských talentů. Společnost bude nabírat zaměstnance na všech úrovních odbornosti a napříč obory, včetně vývojářů kernelu, frontendu, backendu, validace a datového inženýrství i data science a detekce.
„Ze strategického hlediska je to pro společnost SentinelOne velmi důležitý okamžik,“ řekl Ric Smith, technologický ředitel společnosti.
„Zažíváme mimořádný růst, který je výsledkem našeho odhodlání k poskytování originálních technologických řešení a inovací. Právě proto jsme vybrali Českou republiku. Český vzdělávací systém vychovává mimořádně kvalitní inženýry, takže tuto zemi považujeme za ideální základnu pro vývoj špičkových technologických produktů. Abychom tyto ambice dokázali naplnit, plánujeme uzavřít partnerství s předními českými univerzitami. To vnímáme jako naprostou prioritu.“ 
SentinelOne jmenoval už na začátku letošního roku nového viceprezidenta pro engineering a vedoucího vznikající pobočky v Praze. Stal se jím Martin Matula, který tím také převzal odpovědnost za inženýrskou expanzi společnosti v celé střední a východní Evropě.
Matula přišel do SentinelOne ze společnosti Avast, kde zastával roli viceprezidenta pro engineering a byl zodpovědný za vedení několika regionů v Evropě, na Středním východě, v Africe a v USA.
Řešení firmy SentinelOne zahrnuje prevenci, detekci, reakci a vyhledávání hrozeb na bázi umělé inteligence napříč koncovými stanicemi, datovými kontejnery, cloudovými pracovními úlohami a IoT zařízeními v rámci jediné autonomní platformy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku