Hlavní navigace

Service Pack 1 pro Windows 7 je již dokončen

11. 2. 2011

Sdílet

Společnost Microsoft oznámila, že práce na Service Packu 1 (SP1) pro operační systém Windows 7 jsou u konce a tento velký upgrade se začne dodávat 22. února prostřednictvím služby Windows Update.

Firma uvedla, že dosáhla fáze "uvolnění do výroby" či RTM jak u Windows 7 SP1 tak u Windows Server 2008 R2 SP1 a finální kód byl již předán výrobcům PC a serverů.

Zákazníci, kteří si předplatili buď TechNet nebo Microsoft Software Developer Network (MSDN), mohou začít stahovat Windows 7 SP1 již ve středu 16. února, ve stejný den mohou upgrade získat i společnosti, jež mají uzavřené multilicenční smlouvy.

Široká veřejnost musí počkat až do úterý 22. února, kdy bude SP1 k dispozici pomocí služby Windows Update. Společnost Microsoft obvykle vyhrazuje poslední úterý v měsíci updatům, které se netýkají bezpečnosti.

Microsoft oznámil Windows 7 SP1 téměř před rokem a veřejnou beta verzi vydal v červenci 2010, poté po vydání Realease Candidate v říjnu 2010 web Computerworld.com odhadoval, že finální verze by měla být k dispozici nejpozději do konce února.

Společnost Microsoft několikrát řekla, že Windows 7 SP1 nebude obsahovat žádné nové funkce specifické pro operační systém, ale místo toho se bude skládat z bezpečnostních a jiných oprav, které již byly vydány pomocí služby Windows Update.

Jediným dodatkem obsaženým v SP1 bude aktualizovaná verze klienta vzdálené plochy Remote Desktop, který je určen pro práci s RemoteFX, což je nová technologie, která debutuje ve Windows Server 2008 R2 SP1. Technologie RemoteFX je navržena pro zlepšení grafického výkonu virtuálních verzí systému Windows 7 hostovaných na systémech Server 2008 R2 SP1 . Windows 7 SP1 také podporuje "Dynamic Memory", což je funkce ve Windows Server 2008 R2 SP1, která umožňuje IT personálu upravovat paměť hostovaných virtuálních strojů při provozu.

Microsoft zdůrazňuje výhody Windows 7 SP1 pro korporace. Tvrdí, že RemoteFX a Dynamic Memory umožňuje výrobcům počítačů vytvářet a prodávat levné klienty, které pracují s Windows 7 ve virtuálních prostředích.

"Tyto technologie budou snižovat koncové náklady a spotřeby energie," napsal Michael Kleef, technický produktový senior manažer skupiny Windows Server, v blogovém příspěvku.

Byl pro vás článek přínosný?