Hlavní navigace

Šest tipů pro uvolnění místa na vašem Androidu - 1.díl

8. 1. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Odstraňte jedním klepnutím soubory aplikací, vyčistěte obsah složky Downloads, odstraňte nepotřebné mapy offline, zjistěte, jak jste na tom se staženou hudbou, a ještě něco navíc.

Jen málo věcí nás v životě dokážou rozhodit jako skutečnost, že váš nepostradatelný mobil s operačním systémem Android vám odmítne nainstalovat aktualizace aplikací, protože mu jednoduše došlo volné místo. Na rozdíl od jiných starostí, které musíme každodenně řešit, má tento problém poměrně jednoduché řešení.

Stovky megabajtů nebo dokonce gigabajty místa můžete okamžitě uvolnit odstraněním nepotřebných stažených souborů, tím, že se zbavíte nepotřebných offline map či dokumentů, vyčistíte paměť cache či smažete nepotřebné soubory s hudbou nebo videem. Další možností, jak uvolnit obsazené místo, je i vyhledání odebrání na místo hladových aplikací, které již nepoužíváte.

1. Zbavte se všech dat aplikací uložených v mezipaměti (paměti cache)

Když se pozorně začtete do obsahu obrazovky, kde se zobrazuje nastavení úložiště aplikací a klepněte zde na nějakou konkrétní aplikaci, záhy si všimnete, že každá aplikace vlastní svůj balík tzv. cached dat, které se označují jako mezipaměť. Někdy se jedná o pouhé kilobajty, ale není výjimkou, že u některé aplikace mohou tato data zabírat i stovky megabajtů.

Některé aplikace pro operační systém Android mohou používat tzv. cached data o velikosti i několika set megabajtů či dokonce několika gigabajtů.

Tato tzv. cached data nejdou v podstatě ničím jiným než nepotřebnými soubory, které můžete bez obav smazat a uvolnit si tak na svém mobilním zařízení tolik cenné místo. Jednoduše klepněte na tlačítko Clear Cache a máte hotovo.

Možná se vám nyní zdá poněkud nepraktické klepat na každou aplikaci a hledat zde cached data, abyste je záhy odstranili. Vskutku – není to vůbec nutné. Cached data od všech aplikací můžete smazat v jednom kroku. Klepněte na nabídku nastavení> Úložiště> Mezipaměť a poté stiskem tlačítka OK v okně s dotazem na potvrzení o odstranění dat svoje rozhodnutí potvrďte.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?