Hlavní navigace

Šest tipů pro uvolnění místa na vašem Androidu - 4.díl

11. 1. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Odstraňte jedním klepnutím soubory aplikací, vyčistěte obsah složky Downloads, odstraňte nepotřebné mapy offline, zjistěte, jak jste na tom se staženou hudbou, a ještě něco navíc.

Předcházející díl

 

Jen málo věcí nás v životě dokážou rozhodit jako skutečnost, že váš nepostradatelný mobil s operačním systémem Android vám odmítne nainstalovat aktualizace aplikací, protože mu jednoduše došlo volné místo. Na rozdíl od jiných starostí, které musíme každodenně řešit, má tento problém poměrně jednoduché řešení.

4. Správa stažené hudby a podcastů

U aplikace Hudba Play od firmy Google máte při ukládání hudby na výběr ze dvou možností: buď si můžete ručně vybírat, které zakoupené nebo nahrané skladby a alba z Google Play si chcete stáhnout, nebo můžete nechat rozhodování na samotné aplikaci. Nicméně ať si vyberete tu či onu možnost, patříte-li mezi vášnivé posluchače, budete mít za chvíli místo na svém mobilním zařízení zabráno skladbami či alby vašich oblíbených interpretů.

Skladby a podcasty stažené v aplikaci Hudba Play dokážou ve vašem mobilním zařízení zabrat nemalou část úložiště.

To samé platí i pro podcasty, u nichž je v aplikaci Hudba Play standardně nastaveno, že se mají automaticky stahovat poslední tři epizody u každého odběru, k němuž jste přihlášeni. Pokud se přihlásíte k odběru většího počtu podcastů, pak se počet příspěvků a tím i požadavky na úložiště ve vašem mobilním zařízení, razantně zvednou.

Chcete-li přesně zjistit, kolik megabajtů nebo dokonce gigabajtů úložiště má aplikace hudba Play rezervováno pro skladby a podcasty, pak klepněte v levém horním rohu na ikonku se třemi vodorovnými čarami, a poté klepněte na položku Nastavení> Správa stahování. Pokud budete chtít nějakou staženou skladbu nebo podcast z úložiště mobilního zařízení odstranit, pak klepněte na oranžové tlačítko vpravo od názvu této skladby.

Tip navíc: Stejný způsob pro správu staženého obsahu můžete použít i v aplikaci Filmy Play.

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?