Hlavní navigace

Šest tipů pro uvolnění místa na vašem Androidu - 5.díl

12. 1. 2018

Sdílet

 Autor: (c) bloomua - Fotolia.com
Odstraňte jedním klepnutím soubory aplikací, vyčistěte obsah složky Downloads, odstraňte nepotřebné mapy offline, zjistěte, jak jste na tom se staženou hudbou, a ještě něco navíc.

Předcházející díl

 

Jen málo věcí nás v životě dokážou rozhodit jako skutečnost, že váš nepostradatelný mobil s operačním systémem Android vám odmítne nainstalovat aktualizace aplikací, protože mu jednoduše došlo volné místo. Na rozdíl od jiných starostí, které musíme každodenně řešit, má tento problém poměrně jednoduché řešení.

5. Odstraňte offline části map v aplikaci Mapy Google

Možnost stažení mapy v nejnovější verzi aplikace Mapy Google představuje skvělý způsob, jak vyřešit potřebu navigace, když je zařízení v offline režimu, a to zejména nyní, když aplikace podporuje vyhledávání i navigaci.

Stačí klepnout na jednu z offline map v aplikaci Mapy Google – poté si můžete vybrat, zda chcete mapu aktualizovat, nebo zda ji chcete smazat (to, pokud máte na mobilním zařízení málo místa).

Ale ani to není zadarmo. Stažené části map v aplikaci Mapy Google máte uloženy ve svém mobilním zařízení, kde zabírají docela dost místa. Možná se vám to bude zdát nemožné, nicméně vězte, že taková stažená mapa může v závislosti na velikosti stažené mapy obsadit na mobilním zařízení i přes gigabajt dat.

Chcete-li zjistit, kolik místa zabírají offline mapy na vašem mobilním zařízení, pak klepněte v levém horním rohu rozhraní aplikace Mapy Google na ikonku se třemi vodorovnými čarami, a následně vyberte položku Offline mapy. Údaj o množství místa, které mapa obsazuje, se zobrazuje přímo pod mapou. Chcete-li mapu odstranit, pak ji klepnutím označte a následně klepněte na tlačítko Smazat.

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?