Hlavní navigace

Šikovné a levné telefony Alcatel One Touch 2005D A 2010D

11. 7. 2013

Sdílet

 Autor: Alcatel
Společnost TCT Mobile uvedla na český a slovenský trh dva dual SIM telefony Alcatel One Touch. Model One Touch 2005D nabídne klasické provedení a prodává se za doporučenou cenu 1 290 K s DPH, zatímco telefon One Touch 2010D charakterizuje véčková konstrukce a pořídíte ho za 1 590 Kč s DPH.

Společnost TCT Mobile uvedla na český a slovenský trh dva dual SIM telefony Alcatel One Touch. Model One Touch 2005D nabídne klasické provedení a prodává se za doporučenou cenu 1 290 K s DPH, zatímco telefon One Touch 2010D charakterizuje véčková konstrukce a pořídíte ho za 1 590 Kč s DPH.

 

alcatel one touch 2005DAlcatel One Touch 2005D

Model One Touch 2005D ctí klasickou a léty prověřenou konstrukci mobilního telefonu. Pod barevným TFT TN displejem s úhlopříčkou 2,4 palce a rozlišením 240 x 320 bodů najdete hardwarovou klávesnici s velkými tlačítky . Ačkoli nejde o chytrý telefon, připojíte se s ním i na internet nebo na sociální sítě Facebook a Twitter, a to prostřednictvím předinstalovaných aplikací. Nechybí ani budík, rádio, kalkulačka, svítilna nebo hlasový záznamník. Menu je přitom intuitivní a přehledné i pro ty, kteří nejsou fanoušky nejnovějších technologií.

K výhodám novinky patří možnost používat dvě SIM karty najednou a jejich snadné přepínání. Jeden ze dvou slotů je určen pro kartu formátu micro SIM, kterou lze díky technologii hot swap vkládat i vyjímat z telefonu bez nutnosti jeho vypnutí. Mobil obsahuje bezdrátovou technologií Bluetooth pro připojení k jinému telefonu či handsfree sadě. Díky slotu na paměťové karty si můžete rozšířit vnitřní paměť telefonu využitelnou třeba pro ukládání fotek nebo mp3 skladeb až na 8GB. One Touch 2005D nabídne i pohybový senzor, e-kompas a také dvoumegapixelový fotoaparát, s nímž lze fotit i natáčet videa ve formátu mp4. V prodeji jsou tři barevné varianty – kovově šedá, tyrkysově modrá a korálově červená.

 

alcatel one touch 2010DAlcatel One Touch 2010D

Je svou výbavou určen především těm, kteří od telefonu očekávají základní funkce a jednoduchou obsluhu. Zároveň ale podporuje funkci dual SIM, díky níž můžete používat v jednom přístroji dvě SIM karty nezávisle na sobě. Stejně jako model 2005D využívá barevný displej o úhlopříčce 2,4" s rozlišením 240×320 obrazových bodů. Součástí výbavy je také dvoumegapixelový fotoaparát, který postačuje pro rychlé zachycení momentek nebo natočení krátkého videa. 

soutez_casestudy

Méně technicky zaměření uživatelé ocení především přehledné menu, v němž najdou i internetový prohlížeč a aplikace pro sociální sítě. V neposlední řadě je k dispozici rovněž funkce handsfree pro pohodlné telefonování v autě nebo během jiné činnosti. K dalším funkcím se řadí  bezdrátová technologie Bluetooth, s jejíž pomocí můžete sdílet například fotky nebo jiná data. Zařízení obsahuje také FM rádio a mp3 přehrávač, díky čemuž si můžete zkrátit dlouhou chvíli. Paměť mobilu lze pomocí microSD paměťové karty rozšířit až na 8 GB, a vytvořit tak místo pro stovky vašich oblíbených skladeb. Vybírat opět můžete ze tří barev – leskle černé, leskle bílé a korálově červené.

 

Byl pro vás článek přínosný?