Hlavní navigace

Smartphony s operačním systémem Mozzila Firefox Mobile představí ZTE

23. 9. 2012

Sdílet

 Autor:
Čínský výrobce ZTE bude zřejmě vůbec prvním výrobcem mobilních telefonů, který do svého portfolia zahrne smartphony s operačním systémem Mozzilla Firefox Mobile.

Čínský výrobce ZTE bude zřejmě vůbec prvním producentem mobilních telefonů, který do svého portfolia zahrne smartphony s operačním systémem Mozzilla Firefox Mobile.

Mělo by se tak stát již na začátku roku 2013. Dalším výrobcem bude TCL, rovněž z Číny. První přístroje se systémem Firefox Mobile by se na trhu měly objevit v první čtvrtině příštího roku. Pro Wall Street Journal to v rozhovoru uvedl výkonný prezident společnosti ZTE, He Shiyou. Dodal také, že ZTE připraví i smartphony s operačním systémem Windows 8 – na trhu by se měly objevit zhruba ve stejné době jako modely se systémem Firefox Mobile.

příloha_ovladnete_sva_data

Přístroje s operačním systémem od Mozzily by měly být cenově dostupné,spadající spíše do kategorie low-end smartphonů. Výkonnostně bychom od nich mohli očekávat procesory pouze s jedním jádrem. Kromě Číny se přístroje velmi rychle podívají také do Brazílie, která je jako sílící ekonomika levnějším zařízením velmi příznivě nakloněna.

Situaci ohledně smartphonů se systémem Firefox Mobile pro vás budeme i nadále sledovat. Myslíte, že se dostanou i na český trh? Zajímalo by nás, jak to bude s aplikacemi pro nový operační systém. Kompatibilita s Windows 8 nebo Androidem se nedá předpokládat, takže buď bude Mozzila nabízet aplikace vlastní nebo vydá developer kit a osloví vývojáře. Kloníme se spíše k druhé variantě.

Byl pro vás článek přínosný?