Hlavní navigace

Smartphony za necelé 3000 Kč? Již letos!

17. 2. 2010

Sdílet

Podle výrobců mobilních telefonů se v tomto roce můžeme těšit na velmi levné smartphony za cenu okolo 100 euro.

Smartphony za necelé 3000 Kč?

SmartphoneNejprve se podle šéfa Symbian Foundation Leeho Williamse na trh dostanou chytré telefony s cenovkou 100 euro na platformě Symbian.

 "V tomto roce opravdu uvidíme některé telefony, které se k této cenové hladině přiblíží," řekl Williams. V současnosti stojí nejlevnější telefony Nokie se Symbianem 120-130 euro.

"Operátoři chtějí, aby se levnější smartphony na trhu objevily a rozšířily se mezi běžné zákazníky, kteří následně využijí jejich všemožné datové balíčky," říká Neil Mawston ze společnosti Strategy Analytics. Ceny chytrých telefonů padají velmi rychle, neboť konkurence mezi jejich výrobci je obrovská.

soutez_casestudy

Největší výrobci mají v tomto roce v plánu uvést na trh dokonalejší, avšak mnohem levnější chytré telefony, než tomu bylo v roce předchozím. A operátoři se na to těší, neboť si více lidí koupí jejich datové balíčky. Například Samsung na počátku tohoto měsíce oznámil, že plánuje v tomto roce ztrojnásobit počet prodaných smartphonů. Navíc společnost chce prosazovat svou novou platformu Bada. "Nejlevnější smartphony budou postaveny na Symbianu díky blízkosti této platformy s Nokií a proto, že je Symbian oblíbený na velkých trzích, jako je například ten čínský," dodává Mawston.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?