Hlavní navigace

Sociální síť Threads konečně oficiálně i u nás. Příznivci alternativy pro X se jí dočkají ještě letos

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Threads, relativně nová sociální síť od Mety, se po několika měsících od svého spuštění oficiálně podívá i do Evropy. Meta nakonec dokázala vyhovět unijním předpisům a nic tak už nebrání tomu, aby se tato síť ještě letos podívala oficiálně na naše smartphony a počítače.

Threads, alternativa k sociální síti X, zaznamenala po svém spuštění v červenci letošního roku masivní příliv uživatelů i přesto, že na území Evropské unie nemohla být kvůli přísným unijním nařízením oficiálně provozována. Nyní však přichází pro mnohé fanoušky této platformy vítaná změna.

Podle magazínu Engadget se Threads rozhodla podřídit se pravidlům Evropské unie a umožní uživatelům používání sítě, aniž by bylo nutné vytvářet si uživatelský profil. V praxi se tak uživatelé nebudou muset registrovat, aby mohli pasivně na síti fungovat, tzn. číst si příspěvky ostatních.

CS24

Tato zpráva je určitě vítanou novinkou a Threads tak může tímto krokem lépe konkurovat síti X, která pod velením Elona Muska zažívá jednu eskapádu za druhou. Oproti tomu Threads chrlí jednu funkci za druhou a samotný Mark Zuckerberg minulý měsíc při příležitosti zveřejnění finančních výsledků řekl, že Threads má nyní přibližně 73 milionů uživatelů.

Threads vám (konečně) umožní smazat účet odděleně od Instagramu Přečtěte si také:

Threads vám (konečně) umožní smazat účet odděleně od Instagramu

Mark Zuckerberg také (poznámka autora: silně optimisticky) předpověděl, že by Threads mohla v následujících letech dosáhnout až miliardy uživatelů. Instagram kupříkladu dosáhl miliardy aktivních uživatelů až 8 let od svého spuštění, nyní má více než 2 miliard aktivních uživatelů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.