Hlavní navigace

SoundCloud – skvělá hudba zdarma – 3. díl

14. 5. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.co.uk
V dnešním díle vám prozradíme několik zajímavých tipů, které vám umožní vyhledat ty nejzajímavější nahrávky přesně podle vašeho přání. Zjistíte, že jen s vyhledáváním podle jména interpreta zdaleka nevystačíte.

Hudbu v podobě streamu poskytuje na internetu spousta internetových služeb. Patří mezi ně i služba SoundCloud, která je v mnohých ohledech naprosto jedinečná, třeba už jen svým unikátním výběrem skladeb. A navíc je zdarma. Pojďte se s ní seznámit!

 

1. díl – SoundCloud – úvod a představení služby

2. díl – SoundCloud jako zdroj nahrávek všeho druhu

Tipy na úspěšné vyhledávání zajímavých nahrávek

Lepší možnost pro vyhledávání umělců, které jste si oblíbili a jejichž hudbu chcete poslouchat, představuje vytvoření vlastního streamu hudby. Váš vlastní stream se zobrazí, když se přihlásíte. Následně se vám zobrazí seznam všech skladeb, které vaši oblíbení umělci publikovali. Když budete stream přehrávat, bude přehrávání pokračovat přesně podle playlistu, čímž vám v podstatě vznikne vaše osobní rozhlasová stanice.

Pojďte si zkusit několik nápadů, které vám pomohou najít vaše oblíbené umělce:

Vyhledejte si svoje oblíbence. Stránky SoundCloud obsahují více umělců, než by se vám možná mohlo na první pohled zdát. Ne všechny stránky jsou samozřejmě aktivní tak moc v tom smyslu, že by se na nich stále objevovaly nové a nové příspěvky, nicméně obvykle na každé stránce několik skladeb najdete, a to zejména tehdy, pokud se vydává nějaké nové album. Chcete-li vyhledat určitého umělce, zadejte jeho jméno do políčka pro vyhledávání a výsledky přefiltrujte pomocí odkazu People.

Hledejte hudební vydavatelství. Stránky SoundCloud má i řada hudebních vydavatelství, a to i tehdy, pokud umělci, kteří u těchto vydavatelství vydávají, žádné takové stránky nemají. Například na stránkách SoundCloud hudebního vydavatelství Merge Record můžete poslouchat nahrávky od většiny umělců, včetně například She & Him nebo Divine Fits. Pokud naopak patříte třeba mezi fanoušky pop music, určitě uvítáte takřka nekonečný proud nahrávek na stránkách Atlantic Records .

Hledejte i umělce produkující nahrávky podobného stylu. Na stránce umělce uvidíte v pravém sloupci další stránky SoundCloud, které sleduje právě on. Předpokládá se přitom, že pokud máte rádi jednoho umělce, oblíbíte si i ty, kteří jsou mu nějakým způsobem blízcí – třeba právě stylem hudby, kterou produkují. Někdy zde dokonce můžete potkat i nějakou novou hudební skupinu, o níž jste doposud neměli ani ponětí.

 

soutez_casestudy

Umělce, kteří vyznávají příbuzný styl, najdete přímo na stránce příslušného umělce, popřípadě na stránce hudebního vydavatelství, které s daným umělcem spolupracuje.

V příštím díle dokončíme soubor tipů pro co nejúspěšnější vyhledávání nahrávek. Seznámíme se s možností vytváření a přidávání se do skupin, poznáme, co se rozumí pod pojmem tag a znovu zjistíme, že vyhledání těch nejlepších kousků nás bude stát poměrně dost úsilí.

Byl pro vás článek přínosný?