Hlavní navigace

SoundCloud – skvělá hudba zdarma – 4. díl

15. 5. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Dnes dokončíme přehled tipů pro co nejúspěšnější vyhledávání nahrávek. Seznámíme se třeba s možností vytváření a přidávání se do skupin.

Dále poznáme, co se rozumí pod pojmem tag a znovu zjistíme, že vyhledání těch nejlepších kousků nás bude stát poměrně dost úsilí.

Hudbu v podobě streamu poskytuje na internetu spousta internetových služeb. Patří mezi ně i služba SoundCloud, která je v mnohých ohledech naprosto jedinečná, třeba už jen svým unikátním výběrem skladeb. A navíc je zdarma. Pojďte se s ní seznámit!

 

1. díl – SoundCloud – úvod a představení služby

2. díl – SoundCloud jako zdroj nahrávek všeho druhu

3. díl –Tipy na úspěšné vyhledávání zajímavých nahrávek

Další tipy na úspěšné vyhledávání zajímavých nahrávek

Staňte se členem skupiny. Skupinou se myslí seskupení hudebníků, kteří jsou takříkajíc naladěni na stejnou strunu. Pokud například patříte mezi příznivce hip-hopu, pak zadejte tento výraz do políčka pro vyhledávání, a následně v levém sloupečku Search klepněte na odkaz Groups. Tímto způsobem si zobrazíte všechny kolekce, které mají s tímto hudebním stylem něco společného. Pokud se stanete členem skupiny, pak můžete tyto kolekce najít klepnutím na obrázek svého profilu a výběrem odkazu Your Groups.

Klepněte na značku (tag). Umělci mohou své nahrávky označovat názvem žánru, do něhož podle nich patří, což vám usnadní vyhledávání příslušných nahrávek. Tak například nahrávka publikovaná skupinou Smithsonian Folkways  bude pravděpodobně označena jako folk. Pokud na takovou značku klepnete, zobrazí se vám seznam všech skladeb, které jsou označeny stejně a které jsou od všech autorů.

soutez_casestudy

Hledejte důkladně. Vězte, že ty nejcennější kousky budete muset na SoundCloudu hledat velmi dlouho, protože najít je velmi obtížné. Při hledání stránky Boba Dylana jsme úplně náhodou narazili na nahrávku jeho show Supperclub , která pochází z roku 1993. Jedná se o jeho nejpovedenější show z tohoto období. Skladba však nebyla publikována samotným Dylanem, ale jedním z jeho fanoušků. Při vyhledávání podle názvů písní jsme rovněž narazili na několik opravdu skvělých verzí našich oblíbených skladeb. Časem zjistíte, jak snadno se dá ztratit mezi onou spoustou nejrůznějšího materiálu, který vám SoundCloud nabízí.

 Příští, již závěrečný díl našeho seriálu, se bude věnovat nejprve možnostem sledování svých oblíbených umělců a jejich nejnovějších nahrávek. Potěšitelné bude určitě i zjištění, že SoundCloud můžete používat i na mobilním telefonu.

Byl pro vás článek přínosný?