Hlavní navigace

Společnost Thales dokončila akvizici společnosti Imperva – tím vznikl globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti

11. 12. 2023

Sdílet

 Autor: Thales
Jedná se o devátou akvizici společnosti Thales v oblasti digitální bezpečnosti za posledních devět let a druhou největší v historii skupiny.
  • Spojením vznikla jedna z pěti předních světových společností zaměřených na ochranu srdce digitálního ekosystému: aplikací, dat a identit
  • Díky spojení s Impervou, které se začne uskutečňovat v lednu, pomůže skupina Thales organizacím odhalovat a chránit citlivá data na jakémkoliv místě, spravovat přístup k nim a zabezpečit všechny cesty k nim
  • Severní Amerika je nyní druhým největším regionem, kde společnost Thales působí
  • Imperva je devátou akvizicí skupiny Thales v oblasti digitální bezpečnosti za posledních devět let a druhou největší v historii skupiny po společnosti Gemalto

Společnost Thales (Euronext Paris: HO) oznámila, že dokončila akvizici společnosti Imperva dříve, než se očekávalo (původně se předpokládalo na začátku roku 2024). Pro skupinu Thales se jedná o klíčový milník, díky němuž se stává globálním lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti s více než 5 800 odborníky na tuto problematiku v 68 zemích a očekávanými příjmy v oblasti kybernetické bezpečnosti ve výši 2,4 miliardy eur v roce 2024, včetně civilních a obranných aktivit, přičemž se očekává, že v následujících letech dojde k dvoucifernému růstu. Tato transakce přinese akcionářům Thales významné zhodnocení v souladu s cíli, jež byly oznámeny v červenci 2023 při oznámení akvizice. Kromě toho se výrazně zvýší hospodářské výsledky společnosti Thales v oblasti digitální identity a bezpečnosti (DIS), a to díky novým finančním cílům do roku 2027 (růst organických tržeb v letech 2024–2027 o + 6 až + 7 % a marže EBIT v roce 2027 ve výši 16,5 %).

Patrice Caine, předseda představenstva a generální ředitel skupiny Thales, uvedl: „Akvizice americké společnosti Imperva je pro Thales důležitým dnem, protože představuje nový krok v rozšiřování našich globálních schopností v oblasti kybernetické bezpečnosti pro podniky a vlády po celém světě. Jsme velmi potěšeni, že můžeme přivítat týmy společnosti Imperva u nás v Thales. Spojení hodnot našich organizací a našeho společného závazku k budoucnosti plné důvěry vytvoří významné synergie, obchodní příležitosti a významné tržní inovace. Vzhledem ke stále rostoucím kybernetickým hrozbám vůči digitální infrastruktuře podniků a státní správy má společnost Thales nyní jedinečnou pozici, aby pomohla zákazníkům chránit srdce jejich digitálního ekosystému: aplikace, data a identity.“

Zabezpečení zaměřené na data zahrnující aplikace, data a identity

Thales a Imperva společně pomohou zákazníkům řešit problémy kybernetické bezpečnosti, jejichž četnost, závažnost a složitost rychle roste, pomocí nejkomplexnějších řešení pro nejširší škálu případů použití aplikací, zabezpečení dat a identit. Předpokládá se, že tyto tři segmenty trhu společně v nadcházejících letech výrazně porostou. Podle prognózy analytiků se předpokládá, že celosvětové výdaje koncových uživatelů budou v roce 2024 činit přibližně 20 miliard USD.

Díky akvizici společnosti Imperva nabízí nyní rozšířené portfolio kybernetické bezpečnosti společnosti Thales vysoce komplementární kombinaci řešení, jež pomáhají zákazníkům zabezpečit aplikace, data a identity v celém jejich digitálním ekosystému:

  • Zabezpečení aplikací: Jednotná ochrana pro každou aplikaci a rozhraní API v cloudu, lokálním prostředí nebo v hybridním modelu. Sada produktů, která je špičkou na trhu, zahrnuje bránu WAF (Web Application Firewall), ochranu proti útokům DDoS (Distributed Denial of Service), pokročilou ochranu proti botům, zabezpečení rozhraní API (Application Programming Interface), síť CDN (Content Delivery Network), jež se hodí pro vývojáře, a ochranu RASP (Runtime Application Self-Protection).
  • Zabezpečení dat: Ochrana a kontrola přístupu k citlivým datům kdekoli v klidu, v pohybu nebo při používání. Tato sada produktů zahrnuje platformu CipherTrust Data Security Platform, Imperva Data Security Fabric a hardwarové bezpečnostní moduly Luna a payShield, které se často používají jako základní zajištění důvěrnosti pro kryptografické operace.
  • Správa identit a přístupu: Bezproblémový, bezpečný a důvěryhodný přístup k aplikacím a digitálním službám pro zákazníky, zaměstnance a partnery. Sada produktů zahrnuje platformu OneWelcome Identity Platform a SafeNet Trusted Access.

„Jako dlouholetý partner společností Thales a Imperva jsme ve společnosti Exclusive Networks potěšeni spojením dvou společností, které známe a jichž si vážíme,“ uvedl Jesper Trolle, generální ředitel Exclusive Networks. „Tato akvizice představuje klíčový krok v ambicích společnosti Thales stát se globálním lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti, posílit, pokud jde o zabezpečení dat, a expandovat na dynamicky se rozvíjející trh s bezpečností aplikací. Díky této nové kombinované nabídce bude mít společnost Thales jedinečnou pozici, aby mohla nabízet ještě inovativnější a efektivnější řešení pro vypořádání se s rostoucími výzvami v oblasti bezpečnosti a dodržování předpisů, kterým čelí organizace po celém světě.“

CS24

Jedná se o devátou akvizici společnosti Thales v oblasti digitální bezpečnosti za posledních devět let a druhou největší v historii skupiny po společnosti Gemalto, světové jedničce v oboru digitální bezpečnosti. Po dokončení akvizic Tesserent, předního hráče v oblasti kybernetické bezpečnosti v Austrálii, S21sec a Excellium, dvou významných hráčů v oblasti poradenství, integrace a řízených služeb kybernetické bezpečnosti v Evropě, a OneWelcome, evropského lídra pro správu identit a přístup zákazníků, začlenění společnosti Imperva do skupiny Thales zajistí této skupině pozici jednoho z pěti předních světových lídrů v oboru kybernetické bezpečnosti.

Thales v Severní Americe

Se 6 200 zaměstnanci1 a tržbami 2,4 miliardy eur2 v Severní Americe v roce 2022 a přibližně 50 % volně obchodovatelných akcií v držení amerických akcionářů již skupina Thales zastává v tomto regionu silnou pozici. Akvizicí společnosti Imperva se počet pracovníků skupiny Thales zabývajících se digitální bezpečnosti v Severní Americe zvýší téměř o třetinu.

Thales každoročně investuje 4 miliardy eur do výzkumu a vývoje, z čehož 1 miliarda eur pochází z vlastního financování3. Skupina je plně odhodlána podporovat zákazníky společnosti Imperva a rozšiřovat svá řešení prostřednictvím urychlených inovací. Jako inovátor má Thales ve svém portfoliu celkem 20 000 patentů, z nichž více než 50 % se týká klíčových technologií souvisejících s umělou inteligencí, generativní umělou inteligencí, kybernetickou bezpečností, velkými daty, cloudem, rozšířenou realitou a kvantovými technologiemi.

O skupině Thales

Thales (Euronext Paris: HO) je světovým lídrem v oblasti pokročilých technologií ve třech oblastech: obrana a bezpečnost, letectví a vesmír a digitální identita a bezpečnost. Vyvíjí produkty a řešení, která pomáhají učinit svět bezpečnějším, ekologičtějším a inkluzivnějším.

Skupina investuje téměř 4 miliardy eur ročně do výzkumu a vývoje, zejména v klíčových odvětvích, jako jsou kvantové technologie, edge computing, 6G a kybernetická bezpečnost.

Společnost Thales má 77 000zaměstnanců4 v 68 zemích. V roce 2022 dosáhla skupina tržeb ve výši 17,6 miliardy eur.

1 Včetně zaměstnanců GTS.2 Bez příjmů GTS.3 Údaje na úrovni skupiny.4 S výjimkou obchodní činnosti v dopravě, který se v současné době odprodává.

Byl pro vás článek přínosný?