Hlavní navigace

Streamujte hry – odkudkoliv a z čehokoliv! - 2.díl

24. 11. 2017

Sdílet

 Autor: © TheSupe87 - Fotolia.com
Hrajte na tabletu, telefonu nebo klidně u kamaráda na Macu.

Předcházející díl

 

Konečně jste se rozhodli, že si vybudujete pořádné hráčské doupě a touto bohulibou činností jste strávili pěkných pár dní nebo dokonce měsíců. Výkonný herní počítač splněno. Perfektní stůl už je na místě. Dokonalá hráčská židle – nepostradatelná. Lednice plná pití – už pomalu přetéká. Není snad lepší prostředí pro hraní her, co myslíte? I když ono takové hraní z pohodlí pohovky nebo v posteli či dokonce v zaměstnání má také své kouzlo. Nešlo by to nějak zařídit? 

Požadavky na síť –  PowerLine a WiFi 

My sami doma tyto adaptéry používáme velmi intenzivně a dosahujeme na nich přenosové rychlosti 750 Mbps, což není příliš daleko od Gigabit Ethernetu a v každém případě je to více, než potřebujeme na streaming her.  

Úroveň vašeho zážitku z hraní her do značné míry závisí na přenosové rychlosti ve vaší domácí síti

Poctivou práci odvedou samozřejmě i Powerline adaptéry nebo bezdrátové připojení WiFi, nicméně problém je v tom, že konkrétní výkon bude u každého bytu či domu jiný. Pokud se budete zajímat o bezdrátové připojení, pak v každém případě vsaďte na rychlejší pásmo 5 GHz (které ale má menší dosah) a nikoliv na pásmo 2,4 GHz, které má sice dosah větší, ale zato zase má nižší přenosovou rychlost. Pokud počítač, na které budete hry spouštět, je klasickým domácím počítačem a pokud jeho bezdrátový adaptér nepracuje ideálně. Pak zvažte upgrade na novější model vyšší třídy, jako je kupříkladu ASUS PCE-AC88 4×4 AC3100 (v ceně okolo 2 200 Kč). Ten pak můžete vložit na základní desku do volného slotu PCIe. Nepatrně pomalejší, ale dostupnější alternativou pak může být třeba i adaptér D-Link DWA-192 3×3 AC 1900 (v ceně okolo 1 500 Kč), který se připojuje přes rozhraní USB.  

Pokud to se vzdáleným hraním počítačových her myslíte vážně, nezapomeňte ani na mobilní internetové připojení přes 4G LTE, které u vzdáleného streamování her dokáže odvést skutečně nevídanou práci. Jen se nezapomeňte ujistit, že máte v tomto případě dostatečně daty nabitý tarif, protože streaming her je skutečně na data velmi náročný.  

Předpokládejme, že máte svoji domácí počítačovou síť v dokonalé kondici a připravenu na akci. Pak je ta správná chvíle, abychom se podívali na samotné služby, které streaming her nabízejí. 

 

 Pokračování

 

 

 

 

Byl pro vás článek přínosný?