Hlavní navigace

Streamujte hry – odkudkoliv a z čehokoliv! - 4.díl

26. 11. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Hrajte na tabletu, telefonu nebo klidně u kamaráda na Macu.

 

Předcházející díl

 

Konečně jste se rozhodli, že si vybudujete pořádné hráčské doupě a touto bohulibou činností jste strávili pěkných pár dní nebo dokonce měsíců. Výkonný herní počítač splněno. Perfektní stůl už je na místě. Dokonalá hráčská židle – nepostradatelná. Lednice plná pití – už pomalu přetéká. Není snad lepší prostředí pro hraní her, co myslíte? I když ono takové hraní z pohodlí pohovky nebo v posteli či dokonce v zaměstnání má také své kouzlo. Nešlo by to nějak zařídit? 

Steam Link

Díky Steam Linku si můžete dosyta užít hraní her na velkém televizoru

Určitě jste z výše uvedených řádků pochopili, že při použití funkce Steam In-HomeStreaming se vaše vzdálené zařízení chová vlastně jako klient vzdálené plochy. Hra jako taková se odehrává na herním počítači a vaše vzdálené zařízení jen přehrává streamované video a posílá příkazy, které vydáváte, zpět do herního počítače. Je jasné, že pro streaming tedy potřebujete nějaké vzdálené zařízení. Otázkou je, zda to skutečně musí být slušný počítač nebo drahý Mac.  

Ne, nebojte se, nemusí. Hru si dosyta užijete i na levném notebooku, nebo se zařízením Steam Link (v ceně asi 1 000 Kč), které se často prodává s výraznou slevou. Toto velmi kompaktní zařízení obsahuje vše potřebné k tomu, aby bylo možné provozovat Steam In-HomeStreaming na jakémkoliv televizoru vybaveném konektorem HDMI. Toto zařízení poslouží jako klient vzdálené plochy, obsahuje porty USB pro připojení ovládacích zařízení, možnost drátového i bezdrátového připojení a výstup videa.  

Hraní počítačových her v rozlišení 1080p z pohodlí pohovky v obývacím pokoji se tak stává skutečností. Jediné, co ještě budete muset vyřešit, je otázka, kam dát klávesnici a myš! 

 

Pokračování

 


 

Byl pro vás článek přínosný?