Hlavní navigace

Streamujte hry – odkudkoliv a z čehokoliv! - 6.díl

28. 11. 2017

Sdílet

 Autor: Nvidia
Hrajte na tabletu, telefonu nebo klidně u kamaráda na Macu.

 

Předcházející díl

 

Konečně jste se rozhodli, že si vybudujete pořádné hráčské doupě a touto bohulibou činností jste strávili pěkných pár dní nebo dokonce měsíců. Výkonný herní počítač splněno. Perfektní stůl už je na místě. Dokonalá hráčská židle – nepostradatelná. Lednice plná pití – už pomalu přetéká. Není snad lepší prostředí pro hraní her, co myslíte? I když ono takové hraní z pohodlí pohovky nebo v posteli či dokonce v zaměstnání má také své kouzlo. Nešlo by to nějak zařídit? 

Moonlight: Streaming počítačových her do mobilních a dalších zařízení

Spojením technologie firmy Nvidia se zdarma dostupným a pod licencí Open Source šířeným klientským programem pro GameStream dostupným pod jménem Moonlight budete moci herní zážitky posunout zase o stupeň výše. Jde o to, že funkce vzdáleného streamování technologie GameStream vám umožní streaming vašich her i přes Internet – samozřejmě pouze za předpokladu, že máte dostatečně rychlé připojení k internetu.  

Aplikace Moonlight je určena pro počítače s operačními systémy, Windows, Mac OS a Linux. Je však možné ji použít i u mobilních telefonů a tabletů s operačním systémem Android, u zařízení iPhone a iPad. Můžete dokonce připojit RasperryPi a další zařízení. Obecně vzato vývojáři testují podporu klientů pro všechna zařízení, která dokážou spustit internetový prohlížeč Google Chrome. Díky tomu se dostává tento klient na další a vyšší úroveň, protože bude podporovat hardwarově akcelerované dekódování videa až do rozlišení 4K, zařízení Xbox a DualShock, vstup klávesnice a myši, a v neposlední řadě i vzdálený přenos zvuku. 

Po instalaci NvidiaGeForceExperience, povolení a zapnutí technologie GameStream na vašem hlavním herním počítači můžete pokračovat instalací klienta Moonlight na vzdálené zařízení. Možná právě vy zjistíte, že před spuštěním aplikace Moonlight bude nutno na některá zařízení instalovat Java SE Runtime. Pokud používáte Moonlight Chrome (což doporučujeme), pak si stáhněte soubor .CRX a poté se přesuňte na stránku Extensionsv internetovém prohlížeči Chrome (Hlavní nabídka Chrome/Další nástroje/Rozšíření).  

Moonlight jako rozšíření v internetovém prohlížeči Chrome

 

Byl pro vás článek přínosný?