Hlavní navigace

Streamujte počítačové hry pomocí služby Twitch - 10.díl

11. 7. 2018

Sdílet

 Autor: © Jesse-lee Lang - Fotolia.com
Staňte se součástí soudobého trendu streamování her, který až neuvěřitelným způsobem proslavil službu Twitch.

Předcházející díl

 

Není tomu až tak dlouho, kdy jediným způsobem, jak realizovat nějakou interakci s počítačovou hrou bylo vlastní hraní, tj. sedli jste si k počítači či konzoli a prostě jste hráli. Dobře – ještě tu byla možnost dívat se na to, jak hraje váš zkušenější kamarád nebo sourozenec, přičemž jste si pečlivě všímali všech chyb, kterých se při hraní dopustili.Toto se však během posledních let změnilo, a to díky celebritám herního světa na YouTube, náhlému vzrůstu obliby profesionálních e-sportů a možná největší zásluhu na proměně stylu a způsobu hraní počítačových her má služba Twitch zajišťující streaming her. Pojďme se tedy podívat, jak se dá pomocí služby Twitch streamovat hraní počítačových her.

Několik poznámek na závěr

A teprve nyní začíná to nejtěžší! Při sledování pomocí služby Twitch si časem všimnete, že ti nejúspěšnější streameři vysílající své streamy velmi dobře ví, jak udržet vaši pozornost. Když streamujete, pak samozřejmě nejen hrajete, ale i mluvíte ke svému publiku, odpovídáte na příspěvky na chatu a tu a tam sledujete okno programu OBS, abyste se ujistili, že streaming běží tak, jak má.

Pro všechny to jinými slovy znamená, že si budete muset pořídit dva monitory, protože samotná hra zabere celou plochu jednoho monitoru (pokud samozřejmě nejste blázni a nehrajete hru v okně). Máte-li však pouze jeden monitor, ani tato skutečnost by vás neměla odradit. Hrajte a streamujte bez obav také a o vlastní průběh se vůbec nestarejte, popřípadě sledujte chat na notebooku či tabletu umístěném vedle vašeho počítače. Vzhledem k tomu, že budete odpovídat hlasem, nemusíte vůbec řešit, jak budete psát – v podstatě jen potřebujete chat vidět.

soutez_casestudy

Vězte, že služba Twitch i program OBS toho mají spoustu, co čeká, až to objevíte. Vaše nové objevy vám umožní dotáhnout své vysílání k dokonalosti, nicméně i v tomto stavu máte co nabídnout a pro začátek s tím určitě vystačíte. Užijte si dosyta pocit, že vás sleduje a hodnotí velké počítačové publikum!

 

Byl pro vás článek přínosný?