Hlavní navigace

Streamujte počítačové hry pomocí služby Twitch - 5.díl

6. 7. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Staňte se součástí soudobého trendu streamování her, který až neuvěřitelným způsobem proslavil službu Twitch.

Předcházející díl

 

Není tomu až tak dlouho, kdy jediným způsobem, jak realizovat nějakou interakci s počítačovou hrou bylo vlastní hraní, tj. sedli jste si k počítači či konzoli a prostě jste hráli. Dobře – ještě tu byla možnost dívat se na to, jak hraje váš zkušenější kamarád nebo sourozenec, přičemž jste si pečlivě všímali všech chyb, kterých se při hraní dopustili.Toto se však během posledních let změnilo, a to díky celebritám herního světa na YouTube, náhlému vzrůstu obliby profesionálních e-sportů a možná největší zásluhu na proměně stylu a způsobu hraní počítačových her má služba Twitch zajišťující streaming her. Pojďme se tedy podívat, jak se dá pomocí služby Twitch streamovat hraní počítačových her.

Prostředek 2: Konfigurace vlákna webové kamery

Přidání streamu s webovou kamerou dodá vašemu hraní punc jedinečnosti. U všech, kdo používají ke streamování službu Twitch, je vlákno webové kamery takřka samozřejmostí. Pokud váš počítač webovou kameru nemá, pak vám doporučujeme výbornou webovou kameru Logitech C922, kterou seženete za cenu okolo 2 000 Kč a kterou můžete přidat do prakticky každého počítače. Zároveň se jedná o webovou kameru, která je mezi streamery velmi oblíbená.

Vlákno webové kamery nakonfigurujete tak, že klepnete v sekci Sources ještě jednou na znaménko + a z místní nabídky, která se zobrazí, následně zvolíte možnost Video Capture Device. A znovu se objeví malé okno, které můžete v klidu ignorovat. Jednoduše klepněte na tlačítko OK, čímž se dostanete do dalšího okna s dalšími parametry.

Okno programu OBS Studio pro nastavení parametrů týkajících se zachytávání videa

Program OBS Studio by nyní měl automaticky vybrat vaši webovou kameru. Chcete, aby vás webová kamera zabírala mírně shora, abyste byli vidět, jak sedíte před monitorem? Nebo byste raději byli snímání vodorovně nebo zespodu? Pokud si nevíte v tomto ohledu rady, pak zřejmě nejlepším řešením bude podívat se, jak webovou kameru používají ve službě Twitch ostatní a vyzkoušet, co se bude líbit vám. Nezapomeňte na dobré osvětlení, abyste byli jasně vidět.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?