Hlavní navigace

Super doplňky pro váš prohlížeč – 1. díl

12. 12. 2012

Sdílet

 Autor: (c) dinoforce11 - Fotolia.com
Internetový prohlížeč si můžete zdarma rozšířit pomocí různých doplňků či rozšíření. V tomto seriálu vám nabízíme doplňky, které by určitě neměly ve vašem prohlížeči chybět. Určitě je vyzkoušejte a bezesporu záhy zjistíte, že se bez nich už neobejdete!

Vylepšete si svůj internetový prohlížeč!

Instalace doplňků do internetového prohlížeče s sebou přináší spoustu výhod, mimo jiné vám kupříkladu usnadňují práci a přináší řadu doplňkových funkcí. V tomto seriálu vám přinášíme soubor špičkových doplňků, které by ve vašem internetovém prohlížeči rozhodně neměly chybět. Přinášíme vám pomocníky pro ukládání hesel, automatické zasílání internetových stránek do elektronické čtečky nebo smartphonu, či nástroje, jež vám pomohou při komunikaci přes sociální sítě. Na tom všem je nejlepší skutečnost, že zde najdete doslova pro každý internetový prohlížeč něco, ať už se jedná o Chrome, Firefox, Internet Explorer, Operu či Safari. Zkrátka jsme pro vás vybrali skutečně to nejlepší, abyste při surfování na internetu pracovali co možná nejefektivněji.

Prohlížeče

 

Evernote Web Clipper

Chrome, Firefox, Safari

Záložka a poznámky se s výhodou používají, pokud si chcete při surfování uložit internetové stránky, které vás nějakým způsobem zaujaly. Nicméně možná nevíte, že pro uchování a následné uspořádání zajímavých stránek existuje daleko lepší způsob. Vyzkoušejte doplněk Evernote Web Clipper, který byl vytvořen vývojáři z Evernote, což je zdarma dostupná internetová služba, která v online zápisnících porovnává vaše záložky, poznámky, obrázky či zvukové soubory. Díky tomuto doplňku tak budete moci vložit a následně pracovat s odkazy, obrázky či texty z internetových stránek přímo v zápisnících Evernote. Tuto funkci oceníte zejména tehdy, pokud na internetu hledáte inspiraci či nějaké nápady.

Evernote

 

Pocket

Chrome, Firefox, Safari, Opera

Pod označením Pocket, který se předtím jmenoval Read It Later, se skrývá služba od firmy Idea Shower, která shromažďuje odkazy na internetové články, které najdete na internetu. Tyto články pak následně můžete velmi snadno prohlížet v internetovém prohlížeči (ale i nejen v něm, použít můžete i aplikace pro tablety či mobilní telefony), a to v podobě proužků uvedených obrázkem a textem. Díky tomuto doplňku tak můžete snadno spojovat odkazy a pak si je pročítat.

Pocket

soutez_casestudy

 

V příštím díle tohoto seriálu si představíme nástroj pro efektivnější komunikaci přes sociální sítě a aplikace typu Instant Messenger, dále doplněk pro pořizování snímků internetových stránek a nástroj pro jejich překlad.

Byl pro vás článek přínosný?