Hlavní navigace

Systém

1. 2. 2007

Sdílet

BGEye 3.0.2.1 Zobrazuje informace o systému a hardwaru vašeho počítače. Tyto informace však nemusíte nikde hledat,...


BGEye 3.0.2.1

Zobrazuje informace o systému a hardwaru vašeho počítače. Tyto informace však nemusíte nikde hledat, program je zobrazí jako pozadí plochy Windows. Vzhled lze měnit stažením dalších stylů ze stránek výrobce programu.
Hard Drive Inspector Standard Edition 1.95 Sledování stavu pevných disků. Pokud program narazí na jakýkoli problém, okamžitě vám to oznámí. Podporuje vestavěnou technologii S.M.A.R.T. Data získávaná z údajů S.M.A.R.T. jsou průběžně vyhodnocována.

nLite 1.3 RC

Odebrání určitých komponent Windows (například prohlížeč Internet Explorer) není pro méně zkušené uživatele jednoduchý úkol. Tento program vám pomůže s odstraněním z tohoto pohledu problematických součástí Windows.

Téma DVD On-line komunikace

Trillian 3.1

Trillian je multisíťový klient, umožňující komunikaci přes internet. Nová verze přináší řadu vylepšení, nejznatelnější je nový základní režim s jednodušším ovládáním, integrace s encyklopedií Wikipedia, ukládání seznamu kontaktů na serveru nebo možnost hlasové komunikace v sítích MSN, AIM a Yahoo.

Wengo 2.0

Wengo je velmi kvalitní OpenSource program pro telefonování po internetu, videokonference, chat a zasílání SMS. Umožňuje bezplatné volání z jednoho počítače na druhý. Potřebujete jen solidní připojení, mikrofon a reproduktory.

Miranda IM 0.6.1

Produkt vytvořený jako odpověď na stále se zvětšující a paměť více zatěžující klasické ICQ. Miranda splňuje všechny požadavky pro běžného uživatele a zároveň minimálně zatěžuje počítač a jeho paměť. Využívá sítě uživatelů ICQ, takže je potřeba mít již zaregistrované vlastní ICQ UIN.

Komerční software & slevy

Studujte Cisco Networking Academy a vyhrajte multimediální ukázky

Textová část časopisu PC WORLD je v každém díle doplněna multimediální prezentací učebních textů. Úroveň svých znalostí z dané kapitoly si vždy máte možnost ověřit v testu, který jsme pro vás na CD připravili. Pak již velmi snadno odpovíte na soutěžní otázku, která je připravena na www.pcworld.cz. Ze správných odpovědí tři vylosujeme a výherce obdrží předplatné časopisu PC WORLD a Wireless-G notebook adaptér od společnosti Linksys.

Norton Internet Security 2007

Sada bezpečnostních aplikací obsahuje i aplikaci Norton AntiVirus, která poskytuje antivirovou ochranu a ochranu před spywarem. Sada chrání také před nejnovějšími on-line nebezpečími, a to pomocí nové ochrany před phishingem, rozšířený firewall a ochrany před zranitelnými místy v softwaru. Rozšířený firewall odstraňuje jeden z největším problémů, se kterým se uživatelé při použití současných řešení zabezpečení internetu setkávají nesrozumitelné výstrahy firewallu. Tento firewall se automaticky konfiguruje tak, aby povolil připojení neškodných aplikací, ale zároveň blokoval spyware, viry, červy, crimeware a hackery a znemožnil jim zcizování citlivých informací z počítače uživatele. Tato sada rovněž spolupracuje s nejobvyklejším vybavením domácích sítí. Rozšířená komponenta detekce sítě automaticky poskytuje zásady zabezpečení pro různé sítě, ke kterým se počítač připojuje. Norton Internet Security automaticky konfiguruje nastavení zabezpečení pro typ sítě, k níž se počítač připojí.

K obsahu PC WORLDu

Alt-Tab Task Switcher Powertoy Program rozšiřuje možnosti okna, které se objeví při stisku klávesové kombinace <Alt><Tab>. V tomto okně pak najdete mimo ikonek spuštěných aplikací i miniaturní náhled okna aplikace, do níž se právě přepínáte.
Power Calculator Power Calculator je poměrně hodně vylepšená kalkulačka, která kromě standardních početních výkonů zvládne i složité matematické operace a například také vykreslit grafy funkcí. Kromě matematických operací umí i převádět jednotky.
Tweak UI XP 2.10 Celá řada funkci se ve Windows dá používat obtížně, musíte k nim přistupovat prostřednictvím registru. Utilita Tweak UI XP umožňuje tyto funkce využívat pohodlně a přináší i něco navíc. Díky ní mohou měnit řadu detailů v konfiguraci Windows i nezkušení uživatelé.

Zabezpečení

Comodo Personal Firewall 2.3.6 Firewall, který je pro osobní použití zdarma, poskytne ochranu proti útokům zvenčí a umožní kontrolovat komunikaci aplikací nainstalovaných v počítači. Každá aplikace se nastavuje zvlášť. Umožňuje i podrobnou kontrolu nad datovým tokem.
Spyware Terminator 1.7.0.918 Nástroj pro odstranění spywaru ze systému. Program odstraňuje nejen spyware, ale také malware, adware, viry typu hijack a další. Umožňuje automatické aktualizace virových databází přes internet a nastavení automatické kontroly systému.
1-2-3 Spyware Free 4.2 Program 1-2-3 Spyware Free slouží k odstraňování škodlivých kódů z vašeho počítače. Konkrétně vyhledá ve vašem systému spyware a adware a navrhne jeho odstranění. Obsahuje rovněž možnost pravidelné aktualizace.

GameStar ArmA: Armed Assault a další hratelné demoverze

ArmA: Armed Assault

Na úspěch perfektní české akční hry se snaží navázat tuzemské vývojářské studio Bohemia Interactive. Nově vydaný titul ArmA: Armed Assault je v podstatě volné pokračování předchozího projektu, které vás zavede doprostřed moderního válečného konfliktu. Multiplayerovou část hry si můžete vyzkoušet prostřednictvím naší demoverze, která představí jednu územní oblast a tři herní módy: kooperativní (1-8 hráčů), Capture the Flag (1-16 hráčů) a Capture the Island (1-60 hráčů).

Eragon

Před několika týdny se dočkal premiéry film Eragon, natočený podle stejnojmenného úspěšného románu z fantasy prostředí. Společně s ním se na trh dostala taktéž počítačová hra se stejným titulem, která vás stejně jako její předlohy zavede do magického světa, v němž chudý farmářský synek získá čest a slávu ve šlechetném rytířském řádu. Jak se autorům podařilo převést filmovou a knižní podobu do počítačového prostředí si můžete vyzkoušet v hratelné demoverzi, v níž si prohlédnete intro a úvodní část hry.

Flatout 2

Arkádově laděnou závodní hru Flatout 2 vypustili vývojáři z Bugbearu na trh už loni v červnu, avšak hratelné demoverze jsme se dočkali teprve nyní. Pokud vás tedy zatím tato hra minula, můžete si ji vyzkoušet na naší DVD příloze. Čekají vás akčně laděné závody v terénech i na silnicích, kde o různé kolize s protivníky a jiné karamboly není nouze. Demo nabízí dvě závodní tratě (Water Canal 1 a Timberland 3), dva speciální závody (Darts a Skyscraper Derby) a tři auta.

Byl pro vás článek přínosný?