Hlavní navigace

Tablet s Androidem může posloužit jako další monitor - 1.díl

4. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © bloomua - Fotolia.com
Použijte svůj tablet jako další monitor ke svému počítači a pracujte efektivněji!

Pokud jste šťastným majitelem tabletu s operačním systémem Android, pak jej pravděpodobně používáte pouze pro příležitostné surfování na internetu či prohlížení obrázků nebo čtení textových dokumentů a pracujete na stolním počítači či notebooku. Nicméně i tablet můžete použít pro zvýšení produktivity práce. Vzhledem k tomu, že není svým způsobem ničím jiným než přenosnou dotykovou obrazovkou, proč jej nezkusit během pracovní doby použít jako další monitor?

V tomto seriálu vám ukážeme, jak nastavit a následně používat tablet či smartphone s operačním systémem Android jako další monitor. Vysvětlíme vám, jak na tablet s operačním systémem Android a na počítač s operačním systémem Windows 7 nainstalovat potřebné aplikace a pak vám ukážeme, jak počítač i tablet nastavit, aby se daly použít pro zobrazování na dva monitory (a to buď pro rozšíření obrazu na dva monitory, nebo pro klonování obrazu z monitoru počítače na tablet). Popisovaná řešení se však neomezují pouze na Android a Windows 7. Po chvíli hledání se dá objevit řada nástrojů pro práci se zobrazením obrazu na monitoru, a to pro všechny verze Windows od XP stejně jako pro operační systémy Mac OS X, iOS a již zmíněný Android.

V tomto průvodci se zaměříme na instalaci a konfiguraci nejlevnější aplikace pro rozšíření obrazu na více monitorů, kterou se nám podařilo nalézt. Jedná se o aplikaci Redfly ScreenSlider, přičemž v době psaní tohoto článku se dala pořídit asi za 20 Kč. (Pokoušeli jsme se najít nějaké alternativní řešení, které by bylo zdarma, ale bohužel se nám nic takového nepodařilo. Pokud byste měli více štěstí a našli aplikaci, která je lepší a navíc zdarma, určitě se s námi a dalšími čtenáři o výsledky vyhledávání podělte v komentářích).¨

Dalšími alternativami pak jsou nástroje Air Display či iDisplay, které se dají pořídit za cenu od 60 do 100 Kč, takže pokud budete potřebovat vhodnou utilitu pro vaše konkrétní řešení, pak vězte, že vás to nijak finančně nezruinuje.

CS24

 

V další části tohoto seriálu vám prozradíme, co vše budete potřebovat pro připojení tabletu jako přídavného monitoru k vašemu počítači.

Byl pro vás článek přínosný?