Hlavní navigace

Teams a Workplace se propojily

12. 11. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Microsoft a Meta propojují dvě své populární aplikace k usnadnění spolupráce v pracovních týmech.

Uživatelé Microsoft Teams mohou nově zobrazit newsfeed z Meta Workplace, aniž by museli přepínat mezi dvěma obrazovkami. Umožňuje to nová integrace, kterou společnosti tento týden představily. V plánu je rovněž umožnit streaming Teamsových videohovorů přímo z Workplace. Jde o vůbec první propojení mezi Teamsy a Workplacem, který má víc než sedm milionů platících uživatelů, byť několik jich už Workplace sdílí s aplikacemi sady Office 365, včetně SharePointu či OneDrivu.

Nové integrace poskytují dvě funkce. Zaprvé, do bočního navigačního panelu v Teams lze připíchnout aplikaci Workplace, případně ji lze pro získání přístupu k Workplace newsfeedu přidat jako záložku. Obsah z Workplaceu lze následně označovat coby „důležitý“, vytahovat jej do kanálu příspěvků nebo přímo z prostředí Teamsů reagovat na Workplace příspěvky. A zadruhé, integrace videa, která má být k dispozici začátkem příštího roku, umožní účastnit se Teams hovorů z prostředí Workplace a odtud je v reálném čase komentovat. Zakladatelé videokonference pak budou schopni sledovat zpětnou vazbu z obou aplikací souběžně.

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

Přestože si obě společnosti v mnoha směrech konkurují, částečné propojení dvou jejich populárních nástrojů je dokladem přijetí skutečnosti, že řada uživatelů využívá paletu rozmanitých pracovních nástrojů bez ohledu na výrobce.

„Dávalo smysl, abychom zákazníkům, které máme společné, práci s našimi nástroji ještě víc usnadnili,“ říká k partnerství Jeff Teper, produktový viceprezident Microsoft Teams.

Z integrace by měli těžit zejména uživatelé Workplace, kteří aplikaci mají nastavenou coby primární nástroj vnitropodnikové komunikace, pro produktivitu však na denní bázi využívají Teams, soudí Angela Ashendenová, analytička společnosti CCS Insight.

příloha_ovladnete_sva_data

Takové nastavení je dle ní běžné ve velkých firmách, v nichž komunikační a HR týmy spoléhají na Workplace, kdežto IT je zodpovědné za Teams coby primární nástroj pro kolaboraci a produktivitu. Z tohoto pohledu tak integrace dávají smysl hlavně pro Metu (Facebook), jelikož tak umožňují protlačit informace z Workplace uživatelům do prostředí, v němž tráví většinu své pracovní doby.

„Zobrazením newsfeedu v Teamsech může být Workplace s těmito uživateli nadále v kontaktu, přičemž vedoucí pracovníci mají nadále přehled o komunikaci svých podřízených,“ uvažuje Ashendenová. Zároveň však upozorňuje na možnou kolizi a zmatky, které může způsobit překryv chatovacích nástrojů obou aplikací čili Teams Chat a Workplace Chat.

Byl pro vás článek přínosný?