Hlavní navigace

Těžba Litecoinů, Dogecoinů a dalších alternativ Bitcoinů - 8.díl

26. 7. 2014

Sdílet

 Autor: (c) Syda Productions - Fotolia.com
Možná jste už něco zaslechli o nejznámější virtuální měně – bitcoinu. Jeho těžba je pro běžného uživatele velmi obtížná. Existují však další virtuální měny (tzv. altcoiny), jejichž těžba je daleko snazší. Napovíme, co k tomu potřebujete.

Koho by nezajímal Bitcoin, virtuální měna, jejíž historie vzniku je protkána pokoutními obchody, podvody obrovského rozsahu a lidmi, kteří se právě díky bitcoinu stali přes noc milionáři? Nejlepším způsob, jak do  světa virtuálních měn proniknout, spočívá v získání vlastních zkušeností. Ty pak získáte, pokud zkusíte s virtuálními měnami obchodovat.

Virtuální měnu můžete získat buď výměnou za své úspory v klasické měně, nebo vlastní těžbou. Pro obyčejné uživatele je však dnes těžba bitcoinů čím dál obtížnější, ne-li téměř nerealizovatelná. Je tu však ještě svět alternativních variant bitcoinu (tzv. altcoinů), který je k obyčejným uživatelům daleko přívětivější. Pojďte se podívat, co všechno obnáší těžba altcoinů.

 

Předchozí díl

Těžba pomocí GPU – údaje o těžařské skupině

Ještě než začnete tvořit dávkový soubor, budete potřebovat několik údajů o vaší těžařské skupině. Konkrétně se bude jednat o následující informace:

URL: Jedná se o adresu URL služby pro těžbu. Nejedná se o adresu URL, kterou vkládáte do panelu Adresa vašeho internetového prohlížeče, ale o adresu URL určenou speciálně jen pro těžbu. Každá služba pro těžbu svoji adresu URL zveřejňuje na stránkách s nápovědou nebo na stránkách s návodem. Některé služby mají vícero adres URL, z nichž si můžete jednu adresu vybrat – doporučujeme vybírat tu adresu, která je co nejblíže k vám. Adresa URL obvykle začíná výrazem "stratum".

Port: U služby pro těžbu najdete i číslo portu. Jedná se o číslo, které se zapisuje hned za adresu URL a je odděleno dvojtečkou. Mezi dvojtečkou a číslem není mezera.

Username: Jedná se o uživatelské jméno, které jste si zvolili při registraci do těžařské skupiny.

Worker name: Ještě před zahájením vlastní těžby si musíte ve svém uživatelském účtu v těžařském uskupení vytvořit dělníka (worker). Každý dělník (worker) má své jméno, které si buď sami vyberete, nebo vám bude automaticky přiděleno uskupením.

Worker password: Stejně tak má každý dělník kromě uživatelského jména i svoje heslo.

 

CS24

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?