Hlavní navigace

Thales uvádí na trh řešení pro ochranu dat pro týmy DevSecOps

12. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Společnost Thales, přední světový dodavatel technologií a zabezpečení, představila řešení CipherTrust Platform Community Edition, které týmům DevSecOps umožňuje implementovat kontroly ochrany dat do multicloudových aplikací během několika málo minut, namísto dosavadních týdnů.

Platforma CipherTrust je celosvětově nejrozšířenější řešení v oblasti šifrování a správy klíčů pro aplikace zaměřené na ochranu dat. IT týmy na celém světě ji používají k ochraně citlivých dat. CipherTrust Platform Community Edition je verze platformy CipherTrust. 

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Je určená vývojářům a týmům DevSecOps, kterým umožňuje vyhodnotit a integrovat řešení do jejich pracovních postupů a vytvářet kanály. Společnost Thales snížila nároky a problémy spojené s implementací technologie na ochranu dat a nabízí organizacím snadnější způsob škálování – od vývoje až po produkci.

Bezproblémový přechod k produkci

Vývojáři a týmy DevSecOps, kteří začnou řešením CipherTrust Platform Community Edition, mají jistotu v podobě implementace řešení podnikové úrovně, které bude v okamžiku připravenosti na rozšíření nebo na přechod k produkci možné bez problému upgradovat na platformu CipherTrust Enterprise. 

Řešení Community Edition zahrnuje většinu funkcí platformy CipherTrust Enterprise a je vhodné pro infrastruktury menšího rozsahu nebo vývojového typu. Sestává z trvale bezplatné verze nástroje CipherTrust Manager a dvou konektorů CipherTrust, nástrojů CipherTrust Transparent Encryption for Kubernetes a CipherTrust Data Protection Gateway.

Zjednodušení centralizované správy klíčů a šifrování

Ochrana klíčů a certifikátů, která souvisí s aplikacemi a kontejnery, umožňuje týmům DevSecOps spravovat klíčový prvek bezpečnostní strategie organizace. S řešením Community Edition mohou vývojáři centralizovat politiky správy klíčů a šifrování napříč multicloudovými aplikacemi. 

Pokud řešení vyžaduje aktualizaci zabezpečení RoT (Root of Trust), platforma CipherTrust Enterprise umožňuje přístup k modulům Luna Hardware Security Module od Thales, které mají certifikaci FIPS 140–2 na úrovni 3.

Nereálná skutečnost: Nenechte si rozkazovat syntetickým šéfem Přečtěte si také:

Nereálná skutečnost: Nenechte si rozkazovat syntetickým šéfem

Transparentní implementace kontrol ochrany dat

Vzhledem k neustálému vývoji bezpečnostních hrozeb a předpisů týkajících se dodržování právních předpisů čelí organizace výzvě v podobě nutnosti úspěšné implementace a průběžného zavádění zdokonalených bezpečnostních opatření, a to rychlostí, kterou vyžaduje DevOps. 

Řešení Community Edition umožňuje týmům DevSecOps rychle chránit data uložená ve starších aplikacích a v nativních cloudových aplikacích. Mohou chránit citlivá data ve voláních RESTful a kontejnerizovaných aplikacích v prostředích Kubernetes, aniž by bylo nutno změnit jediný řádek zdrojového kódu aplikace.

soutez_casestudy

Todd Moore, viceprezident divize Encryption Solutions ve společnosti Thales, uvedl: „Organizace jsou si vědomy neustále se zvyšující potřeby implementovat v rámci svých strategií zabezpečení řešení s nulovou důvěrou (Zero Trust). Podobně i týmy DevSecOps požadují, aby byly postupy v oblasti zabezpečení automatizovány a integrovány do každé fáze vývojového cyklu aplikace za účelem snížení rizik spojených s digitální transformací. Společnost Thales nyní nabízí bezplatnou verzi své platformy CipherTrust Data Security Platform, a poskytuje tak koncovým uživatelům nástroje k implementaci kontrol ochrany dat do multicloudových aplikací během několika málo minut. Dalšími výhodami je eliminace složitosti implementace zabezpečení dat a zkrácení doby nutné na splnění požadavků vyplývajících z právních předpisů.“

Jay Lyman, Senior Research Analyst v divizi 451 Research, která je součástí S&P Global Market Intelligence, uvedl: „Spousta podniků ještě stále řeší, jak implementovat DevSecOps, což představuje odklon od tradičního pojetí, kdy se o zabezpečení organizace v celém rozsahu starají týmy odborníků na zabezpečení. Organizace si musí uvědomit, že spolupráce mezi týmy, které nejsou zvyklé spolupracovat, má klíčový význam pro úspěšné splnění cílů napříč různými oblastmi, jako je rychlejší vydávání nových verzí a větší efektivita.”

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?