Hlavní navigace

Tip: 10 základních tipů pro všechny uživatele Facebooku - 1. díl

1. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © olly - Fotolia.com
Chcete-li zajistit sobě a svým přátelům větší bezpečí a více soukromí, není od věci držet se několika tipů, které vám postupně představíme. Pojďme se podívat na první z nich.

1. Nastavení soukromí pro jednotlivé stavy

Někdy se může stát, že nechcete daný stav sdílet se všemi přáteli. V takovém případě vám Facebook dovoluje nastavit, kdo všechno stav smí či nesmí vidět.

Po napsání stavu stačí rozkliknout menu vedle zámečku, kde vyberte možnost „přizpůsobit“. Dále už je to jasné: do prostoru pod „Skrýt pro“ napište uživatele, kteří onen stav nemají vidět.

 

2. Vzdálené odhlášení z Facebooku

Zapomenete-li se odhlásit z vašeho účtu na školním počítači nebo u kamaráda, není proč se strachovat. V menu „Účet“ v pravém horním rohu zvolte možnost „Nastavení účtu“ a na následující stránce klikněte na „Zabezpečení účtu“, kde si můžete vybrat různé způsoby upozornění, že se někdo přihlásil na váš účet. O této skutečnosti můžete být informování prostřednictvím SMS zprávy či e-mailu.

Nedávnou aktivitu lze samozřejmě kontrolovat také. Nachází se zde seznam nedávných aktivit na účtu, z nichž ty stále aktivní jde jednoduše ukončit. Pro rozlišení autorizovaných a neautorizovaných přístupů je zde uvedena i lokace, odkud byl přístup proveden. Pokud se vám tedy zdá některé místo příliš exotické, měli byste změnit heslo.

 

3. Skrytí vašich příspěvků

Existují dva způsoby, jak skrýt příspěvky na vaší zdi. Ke skrytí daného příspěvku stačí kliknout na křížek vedle něj a zvolit "Odebrat příspěvek". Jestliže chcete, aby se informace o tom, že jste někomu okomentovali fotku, na vaší zdi vůbec nezobrazovala, je zde i razantnější možnost - „Skrýt všechny aktivity týkající se komentářů“ v menu zobrazeném kliknutím na křížek vedle příspěvku na vaší zdi.

CS24

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?