Hlavní navigace

Tip: 10 základních tipů pro všechny uživatele Facebooku - 2. díl

4. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Chcete-li zajistit sobě a svým přátelům větší bezpečí a více soukromí, není od věci držet se několika tipů, které vám postupně představíme. Pojďme se podívat na další z nich.

1. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-10-zakladnich-tipu-pro-vsechny-uzivatele-facebooku-1-dil-20515

 

4. Šifrované prohlížení (HTTPS)

Dříve jsme se na Facebooku s HTTPS mohli setkat jen při zadávání hesla, nyní je možné mít facebook.com šifrovaný po celou dobu surfování. Tuto funkci byste měli používat zejména při přístupech z nezabezpečených sítí - například v internetových kavárnách nebo na letišti.

Facebook

K aktivaci šifrování stačí přejít na „Nastavení účtu“ a poté kliknout na „Změnit“ vedle „Zabezpečení účtu“. Vysune se menu, v němž zaškrtněte „Zabezpečené procházení (HTTPS)“ a máte hotovo.

5. Zkrácení jména pro označení uvnitř stavu

Facebook nedávno integroval možnost zkrácení takzvaného tagu, nyní tedy nemusíte psát celé jméno označované osoby, ale stačí například křestní jméno. Abyste mohli jméno zkrátit, musíte ho napřed nicméně celé napsat a označit vybranou osobu. Pak stačí jen začít jméno mazat, označení však i přesto přetrvá.

Facebook

6. Vyčistěte si vybrané příspěvky

Nebaví vás neustále číst, že je venku škaredě? Skryjte příspěvky vybraných přátel. Stačí kliknout na X vedle kteréhokoliv jejich stavu a zvolit „Skrýt vše od uživatele“. Chcete-li blokovaného uživatele odblokovat, stačí přepnout na „Hlavní příspěvky“, sjet dolů a kliknout na „Upravit možnosti“. Tam už můžete svou novinkovou zeď personalizovat podle libosti.

soutez_casestudy

Facebook

Úvodní foto: © pressmaster - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?