Hlavní navigace

TIP: 5 důvodů, proč v příštím roce přejít na Windows 7

25. 12. 2010

Sdílet

Stále používáte zastaralá Windows XP? Podívejte se na několik důvodů, proč přejít na novou verzi tohoto operačního systému.

Podle e-mailů, které od vás každý den dostáváme, víme, že mnoho z vás stále používá Windows XP. Jako hlavní důvody obvykle uvádíte, že jste s tímto operačním systémem zvyklí pracovat a za Windows 7 byste museli znovu zaplatit. V dnešním tipu vám proto přinášíme pět důvodů, proč byste v příštím roce měli uvažovat nad přechodem na novější verzi Windows.


1. Vyřeší se vaše problémy se sítěmi. Jakmile přijde na propojování počítačů na síti, Windows XP vás budou doslova trápit. Windows 7 oproti tomu mají funkci HomeGroup, díky níž jsou všechna nastavení výrazně snadnější.

2. Jsou mnohem bezpečnější. Obrazně řečeno, Windows XP jsou v moři počítačových virů a červů jako stará dřevěná loďka. Windows 7 oproti tomu působí spíše jako bojová loď (i když i tu lze občas torpédovat). Potvrzuje to řada testů od nezávislých bezpečnostních firem.

3. Hledání souborů je výrazně jednodušší. Díky funkcím jako Knihovny a vyhledávacímu políčku už nemusíte ztrácet čas s hledáním dokumentů, fotografií a jiných dat.

soutez_casestudy

4. Windows Media Center.Integrované multimediální centrum  oceníte zejména ve chvíli, kdy si pořídíte nějakou kvalitní televizní kartu.

5. Spousta nových funkcí. Windows 7 v sobě mají spoustu nových funkcí, které vám usnadní život. A neoceníte je, dokud si nový systém nenainstalujete.

Byl pro vás článek přínosný?