Hlavní navigace

Tip: 5 pokročilých tipů a triků pro práci s Gmailem - 4. díl

7. 6. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
V závěrečném díle si ukážeme, jak získat podrobnější informace o vašich kontaktech.

Zřídili jste si poštovní schránku Gmail a rádi byste poznali, co vše vám kromě základních funkcí nabídne? Podívejte se na následujících pět tipů a triků, které vám pomohou s poštou pracovat efektivněji.

 

1. dílNastavení oznamování na pracovní ploše

2. dílRychlé vkládání vícera příloh, Vzdálené odhlášení z Gmailu

3. dílAutomatické zasílání zprávy o nepřítomnosti

4. díl - Získejte podrobnější infromace o svých kontaktech

 

5) Získejte podrobnější informace o svých kontaktech

Widget Lidé, který v Gmailu najdete vpravo u jednotlivých konverzací, vám zobrazuje dodatečné informace o uživatelích, s nimiž v Gmailu komunikujete.

 

kontakt

Když klepnete v pravé části okna na jméno kontaktu, zobrazí se vám informace o jménu, e-mailové adrese či zaměstnání. Dále zde najdete poslední příspěvky Google+, které vám kontakt zpřístupnil a u nichž můžete použít přímo v Gmailu funkci +1, dále nejnovější e-maily, které vám daný kontakt poslal, a jsou zde rovněž zobrazeny události uvedené v Google Kalendáři (pokud s vámi tento kalendář daný kontakt sdílí). Konečně máte k dispozici i sdílené Dokumenty Google.

Máte-li ve vláknu e-mailu vícero kontaktů, zobrazí se ve widgetu Lidé kontakt odpovídající uživateli s první nepřečtenou zprávou v konverzaci. Podrobnější informace o ostatních uživatelích v konverzaci získáte klepnutím na další odkaz v horní části widgetu Lidé. Chcete-li widget Lidé zakázat, pak postupujte následovně:

1) Klepněte na ikonku ozubeného kolečka, které se nachází v pravé horní části okna, a z nabídky vyberte položkuNastavení.

soutez_casestudy

2) Na záložce Nastavení vyberte v sekci Widget Lidé přepínač Skrýt widget Lidé.

3) Nakonec ve spodní části okna stiskněte tlačítko Uložit změny.

Byl pro vás článek přínosný?