Hlavní navigace

Tip: Deset vynikajících nástrojů pro práci s fotografiemi - 6. díl

13. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © fox17 - Fotolia.com
V dnešním díle se podíváme na zoubek vynikajícímu programu pro prohlížení snímků, který se dá použít i pro úpravu fotografií – programu PhotoScape.

Vlastníte digitální fotoaparát, kterým jste si pořídili spoustu fotografií? Chcete pomoci s jejich úpravou a uspořádáním? Pak jste na tom správném místě, protože jsme pro vás vybrali deset nástrojů, které vám umožní získat kontrolu nad všemi vámi pořízenými snímky. Je přitom úplně jedno, zda hledáte špičkový program pro úpravu snímků, vydařenou aplikaci pro správu fotografií nebo šikovné nástroje, jež zvládají takové operace jako je třeba vyhledávání duplicitních souborů – je zde skutečně pro každého něco. Navíc je každý z námi nabízených nástrojů zdarma, a to nejen ke stažení, ale i pro používání.

 

1. díl - Programy pro úpravu snímků - GIMP

2. díl - Programy pro úpravu snímků - Photo Pos Pro

3. díl - Programy pro úpravu snímků - Picasa

4. díl - Programy pro úpravu snímků - XnView

5. díl - Prohlížení a správa vašich fotografií - FastStone Image Viewer

 

PhotoScape

Pokud pořizujete skutečně velký počet fotografií, pak se bez tohoto zdarma dostupného programu prostě neobejdete. Disponuje totiž takovým množstvím funkcí, že je snad ani v tomto krátkém přehledu nedokážeme vyjmenovat. Ve své podstatě se jedná zejména o vynikající program pro prohlížení všech vašich snímků. V programu můžete procházet jednotlivé složky v počítači a prohlížet náhledy. Samozřejmostí je i vytváření slideshow.

Program PhotoScape je však i vhodným pomocníkem pro úpravu fotografií s kompletní sadou nástrojů obsahující funkce pro odstranění červených očí, úpravu jasu, barev a prosvětlení, dále možnost ořezávání, přidávání atd. Další velmi vydařenou funkcí je možnost spojování více snímků do jednoho nebo vytváření animací z fotografií, a to ve formátu .GIF. Program dále nabízí i možnost dávkového přejmenování souborů. Spousta uživatelů rovněž s povděkem přivítá možnost převádění fotografií ve formátu RAW, který některé digitální fotoaparáty používají, do daleko běžnějšího a úspornějšího formátu .JPG.

Download: http://www.photoscape.org/

Cena: Zdarma

soutez_casestudy

 

V dalším díle tohoto seriálu se budemem věnovat všestrannému správci sbírky vašich fotografií a nástroji pro vytváření slideshow, programu Pictomio.

Byl pro vás článek přínosný?