Hlavní navigace

TIP: Flikie - tak trochu jiný program pro změnu pozadí vašeho Androidu

18. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Na stránkách Android Market najdete doslova stovky aplikací, navržených pro stahování a změnu obrázků na obrazovce vašeho zařízení. Nutno podotknout, že tyto aplikace jsou si dosti podobné, buď je vám nabídnut výběr několika oblíbených obrázků, nebo seznam kategorií.

Jakmile si vyberete kategorii, nezbude vám, nic jiného než ťukat a vybírat další ze čtveřic obrázků. Tahle činnost vás nejspíš brzy omrzí, aplikaci tedy smažete a poohlédnete se po nějaké jiné. Aplikace Flikie pracuje trochu jinak.

Po spuštění uvidíte čtyři tlačítka, jejich funkci snad ani není třeba vysvětlovat. Výběrem kategorie se místo pomalého zobrazování obrázky automaticky nahrají do standardní galerie Androidu, takže procházení obrázku je o to snazší. Teprve až poté co si obrázek vyberete, se nahraje v plném rozlišení a poté máte možnost jej uložit, uložit celé album nebo si prohlédnout prezentaci.

 

flikie2

 

soutez_casestudy

Budete li si chtít uložit celé album, velmi vřele vám doporučujeme připojit se k dostupné Wi-Fi síti, jelikož obrázků je v albech skutečně požehnaně. Po zahájení stahování budete upozorněni o jeho průběhu. Milou funkcí aplikace je možnost automatické změny wallpaperu, z dalších jmenujme rodinný filtr a možnost vymazat cache aplikace.

Celkově se nám aplikace líbila. Prohlížení obrázků je jednoduché a rychlé. Obrázky jsou optimalizovány pro wvga zařízení, pro ta s menším rozlišením se obrázky malinko oříznou. Jediným nedostatkem čí spíše záporným bodem pro aplikaci Flikie je přítomnost reklamy – ale je zdarma, příjemně se používá a je bohatě zásobená obrázky.

Byl pro vás článek přínosný?