Hlavní navigace

TIP: Jak nastavit MP3 soubor jako vyzváněcí melodii na iPhonu

Sdílet

 Autor:
Odlište se od ostatních a zapomeňte alespoň na chvíli na integrovanou sadu vyzvánění pro Apple iPhone.

Apple iPhone má stejně jako většina ostatních smartphonů integrováno několik sad pro vyzvánění. Ovšem vzhledem k tomu, kolik lidí již tento přístroj vlastní, není divu, že chcete vyzvánění svého iPhonu nějakým způsobem odlišit od vyzvánění přístrojů ostatních majitelů. Asi nejjednodušší řešení spočívá v použití oblíbené skladby ve formátu MP3, kterou lze jako vyzváněcí melodii nastavit v několika jednoduchých krocích.

 

Krok 1:

Klepněte ve Windows do nabídky Start a zde kliknutím na příslušnou položku spusťte iTunes.

Krok 2:

Klikněte v knihovně programu pravým tlačítkem na skladbu, kterou chcete použít jako melodii pro vyzvánění, a z místní nabídky vyberte položku Get info.

Krok 3:

Zvolte záložku Options a zaškrtněte položky Start Time a Stop Time, čímž ve skladbě nastavíte začátek a konec vyzvánění. Je třeba ještě připomenout, že vyzváněcí melodie může trvat maximálně 30 vteřin.

Krok 4:

Nyní klikněte na tlačítko OK. Poté na zvukovou stopu klepněte pravým tlačítkem myši znovu a z místní nabídky vyberte položku Create ACC version. iTunes nyní provede převod skladby. Jakmile se dokončí, přetáhněte skladbu do složky, kde jsou vyzváněcí melodie uloženy, a poté ji z knihovny iTunes smažte.

Krok 5:

Klepněte pravým tlačítkem na původní zvukovou stopu a vyberte z nabídky Get info záložku Options, abyste mohli nastavit čas pro začátek a konec na původní hodnoty.

Krok 6:

Otevřete umístění souboru a následně na něj klepněte pravým tlačítkem myši a změňte příponu z .m4a na .m4r. Poklepáním na soubor jej vložíte do knihovny vyzváněcích melodií iTunes.

CS24

Krok 7:

Nyní připojte smartphone k počítači a spusťte synchronizaci. Po dokončení synchronizace klepněte do nabídky Settings a nastavte vámi vloženou skladbu jako vyzváněcí melodii.

Byl pro vás článek přínosný?