Hlavní navigace

Tip: Jak synchronizovat Google Kalendář s Outlookem

29. 7. 2011

Sdílet

Chcete mít přístup ke svým datům v Google Kalendáři, i když jste off-line? Poradíme vám, jak na to.

Samotný Google Kalendář je pro mnoho uživatelů velkým pomocníkem při organizování času. Svou službu však bude plnit pouze tehdy, pokud máte permanentní připojení k internetu. Jakmile se však ke svým datům v kalendáři chcete dostat i když jste off-line nebo je prostě chcete mít uložené na lokálním disku, nastává problém. Naštěstí není neřešitelný - ke svému kalendáři a většině jeho funkcí totiž můžete mít přístup i bez internetu.

Pokud používáte Microsoft Outlook, postačí, když si stáhnete bezplatnou aplikaci Google Calendar Sync. Jak už sám název napovídá, nástroj Google Calendar Sync se postará o synchronizaci dat mezi vaším Google Kalendářem a Outlookem. To znamená, že pokud vložíte nějakou událost do Google Kalendáře nebo kalendáře v Outlooku, oba se po připojení na internet synchronizují.

Můžete si však také vybrat jednosměrnou synchronizaci, tj. pouze od jednoho kalendáře ke druhému, ale nikoli naopak. Google Calendar Sync je kompatibilní s Windows XP / Vista / 7 a Outlookem 2003 a vyšším. Práce s ním je velmi snadná - stačí jej stáhnout, vložit údaje k účtu na Googlu, zvolit synchronizaci (jednosměrná, oboustranná) a nastavit, jak často se mají data mezi oběma kalendáři načítat.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © Minerva Studio  - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?