Hlavní navigace

Tip: Mailujte jako profesionál - 1. díl

5. 11. 2011

Sdílet

 Autor: © Alexander Lukin - Fotolia.com
E-mail obecně často leží na hraně mezi užitečností a překážkou. Je to nedocenitelná pomůcka pro komunikaci a práci, na druhou stranu může být nepraktický, vtíravý – a někdy dokonce i ohrožující bezpečnost.

V následujícím seriálu vám nabízíme malý návod k tomu, jak svou elektronickou schránku zkrotit a přizpůsobit obrazu svému. Zkrátka, jak se stát profesionálem v e-mailování a zefektivnit další oblast vaší práce.


Tip č.1: Nastavte své e-maily do režimu „zdřímnutí“

Přeplněná složka s doručenými zprávami může být zabijákem produktivity, a to hlavně z důvodu, že se vám důležité zprávy dostávají z dohledu kvůli zprávám novějším (a často ne tak důležitým). Potřebujete tím pádem v e-mailu tlačítko „připomenout později“, které určené zprávy v určený čas přesune opět do popředí.

Uživatelé Gmailu a Outlooku by pro tyto účely mohli vyzkoušet plug-in Boomerang, který vám umožní přesunout e-maily několika kliknutími. Jestliže nejste fanoušky plug-inů, můžete využít služeb typu Followup.cc či NudgeMail, které fungují s kterýmkoliv e-mailovým systémem. Prostě pošlete e-mail na specializovanou adresu (například tomorrow@nudgemail.com nebo nov30@followup.cc). Tento e-mail se znovu objeví ve vaší složce doručených zpráv v určený den a čas.

Followup.cc a NudgeMail jsou zdarma. Boomerang pro Outlook stojí 30 amerických dolarů, nicméně můžete si jej zdarma vyzkoušet ve 30-denní trial verzi. Stejný program pro Gmail nabízí základní funkce (deset zpráv měsíčně) zdarma, jeho upgrade s neomezenými zprávami vyjde na pět dolarů měsíčně.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © Alexander Lukin - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?