Hlavní navigace

TIP: Naučte se několik užitečných webových triků - 1. díl

27. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © photo-dave - Fotolia.com
Podívejme se na několik zajímavých triků, doplňků, klávesových zkratek a vylepšení, které vám mohou zpříjemnit procházení internetových stránek.

1) Pouze pro uživatele prohlížeče Firefox

Vylepšete si Gmail: Doplněk Better Gmail 2 vám nabídne širší možnosti přizpůsobení tohoto emailového klienta. Například se mohou zvýrazňovat e-maily, nad nimiž přejedete myší, počet nepřečtených zpráv se bude zobrazovat jako první a přílohy si budete moci prohlédnout v seznamu.

bettergmail

Záloha formulářových zápisků: Stáhněte si doplněk Lazarus Firefox, který uloží veškeré údaje, které vpisujete do formulářů. To se hodí například v případě, kdy počítač zkolabuje v nejméně vhodnou chvíli.

lazarus

Kopírujte text bez formátování: Pomocí doplňku Copy Plain Text budete moci z libovolné stránky zkopírovat čistý text bez použitého (nechtěného) formátování.

 

2) Tipy pro libovolný prohlížeč

Ušetřete si 7 úhozů při zadávání webové stránky: Při zadávání adresy internetové stránky není nutné vypisovat www. a .cz (či přípony jiné domény). Do vyhledávacího panelu napište pouze jméno stránky a stiskněte klávesovou zkratku Ctrl+Enter. Váš prohlížeč automaticky doplní zbytek.

 

Používejte kolečko myši: Pakliže často otevíráte odkazy do nových záložek, ušetřete si práci s pomocí kolečka myši. Na požadovaný odkaz klikněte kolečkem myši (obecně prostředním tlačítkem), což způsobí otevření odkazu v nové záložce.

 

Tiskněte jen to, co chcete: Navštivte stránky PrintWhatYouLike.com, které vám v příjemném uživatelském prostředí umožní výběr pouze těch elementů stránky, které chcete opravdu tisknout či uložit na harddisk v PDF nebo HTML.

printwhatyoulike

V příštím díle si představíme některé nástroje z produkce společnosti Google a další nepostradatelné doplňky.

2. díl článku: http://pcworld.cz/internet/tip-naucte-se-nekolik-uzitecnych-webovych-triku-2-dil-20672

CS24

 

Úvodní foto: © photo-dave - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?