Hlavní navigace

TIP: nedovolte, aby se vaše e-maily dostaly do cizích rukou

25. 3. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme aplikaci, která vám pomůže ochránit osobní e-maily. Jejich přeposílání, ukládání, kopírování a tisknutí třetími stranami je u konce.

Nechcete, aby vámi odeslané e-maily kdokoli kopíroval, přeposílal, ukládal nebo tiskl? Pak použijte VaporStream, webový systém, který vaše zprávy po přečtení zmrazí. Služba stojí 7,5 dolarů měsíčně a je možné ji propojit s nejpoužívanějšími webmaily a emailovými klienty. VaporStream umožňuje také odesílání excelových, powerpointových a wordových příloh, které jsou převedeny do formátu, jenž je "neuložitelný" a zobrazitelný pouze v prohlížeči VapoStreamu.

Program používá šifrování na vysoké úrovni a sám jeho výrobce uvádí, že systém využívají především vlády a organizace, které posílají citlivé materiály. "Vedoucí pracovníci se někdy dostanou do situace, kdy nemohou učinit soukromý rozhovor osobně, ale potřebují komunikovat bezodkladně a být si jisti, že jejich email neskončí ve špatných rukou," uvádí Jack Hembrough, šéf VaporStreamu. Mezi bezplatné alternativy tohoto programu patří KickNotes nebo Vanish.

Titulní fotografie: © Štěpán Kápl - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?