Hlavní navigace

TIP: nová aplikace od Googlu pomůže s úpravou vyhledávání

15. 2. 2011

Sdílet

V dnešním tipu se podíváme na nový přídavek pro prohlížeč Chrome, který umožní z výsledků hledání na Googlu odstranit některé odkazy.

Uživatelé prohlížeče Chrome si nyní od Googlu mohou stáhnout přídavek Personal Blocklist, který jim umožní nastavit, aby se určité webové stránky neobjevovaly ve výsledcích hledání. Google navíc stránky, jež z hledání odstraní větší množství uživatelů, bude dále zkoumat a zjišťovat, zda nejsou závadné. Včera to v prohlášení uvedl Matt Cutts. Podle Googlu je vydání nového přídavku především bojem proti stránkám, které píšou svůj obsah pouze z důvodu, aby se objevovaly na předních místech ve výsledcích hledání. Na těchto webech jsou totiž obvykle napsány stovky oblíbených klíčových slov bez dalšího významu, jen aby přitáhly uživatele.

Cutts již v minulém měsíci oznámil, že Google v tomto roce bude proti těmto webovým stránkám podnikat tvrdý boj. Personal Blocklist je dle vyjádření společnosti prvním krokem v tomto boji. Přídavek můžete stáhnout v anglickém jazyce, v češtině bohužel zatím není dostupný.

Byl pro vás článek přínosný?