Hlavní navigace

TIP: Pět užitečných nástrojů pro správu a připojení k Wi-Fi sítím

26. 7. 2011

Sdílet

Ať už vytváříte vlastní domácí či firemní síť nebo se připojujete k bezplatným hot-spotům, usnadněte si práci s několika užitečnými bezplatnými utilitami.

Bezdrátové Wi-Fi sítě představují v dnešní době jeden z nejpopulárnějších způsobů připojení k internetu. Podívejme se na pět bezplatných softwarových nástrojů, které vám pomohou vyřešit případné problémy a zpříjemní připojení k dostupným sítím.

 

1) Easy WiFi 3.0.129

Ať už se jedná o náměstí, nádraží, či kavárny, setkáte se v současnosti na mnoha místech s otevřenými Wi-Fi sítěmi, jež nabízejí připojení k internetu bezplatně. Nástroj Easy WiFi vám pomůže bezplatné hot-spoty vyhledat a připojit se k nim.

Nástroj celosvětově používá velké množství uživatelů, kteří napomáhají lokalizaci bezplatných hot-spotů. Jakmile některý uživatel nalezne možnost veřejného bezdrátového připojení, může zaslat zprávu na server Easy wifi. Až provozovatelé získají dostatek informací o lokaci hot-spotu, kvalitě signálu a procesu připojení, přidají záznam na webové stránky Easy WiFi, které v současnosti skýtají přes 200 000 hot-spotů po celém světě.

 

2) Xirrus Wi-Fi Inspector 1.2

Xirrus Wi-Fi Inspector 1.2 je bezplatný nástroj, který můžete použít pro hledání okolních Wi-Fi sítí podle síly jejich signálu, což se hodí především v situaci, kdy vyrazíte se svým notebookem do terénu. V domácím prostředí vám naopak nástroj pomůže prověřit kvalitu signálu vaší sítě a vyhledat případná slepá místa.

xirrius

3) Wi-Fi Finder for iPhone 2.0

Jak už název napovídá, bezplatná aplikace Wi-Fi Finder slouží pro vyhledání nejbližší Wi-Fi sítě s pomocí GPS modulu zabudovaného ve vašem iPhonu. Online seznam hot-spotů zahrnuje přes 280 000 míst ve 140 zemích. Nástroj je dostupný také pro platformu Android.

WiFi Finder

4) Wireless Network Watcher 1.0.0

Nástroj z dílny vývojáře Nira Sofera dovede zjistit, která zařízení jsou aktuálně připojena k vaší Wi-Fi síti. Ke každému nalezenému zařízení program vypíše přidělenou IP adresu, jméno zařízení, MAC adresu, informace o síťovém adaptéru a v některých případech taktéž další údaje blíže specifikující dané zařízení.

network watcher

5) WeFi 4.0.1

We-Fi představuje další bezplatný nástroj, jenž umí vyhledat nejlepší možnou síť tak, aby zajistil stabilní internetové připojení. Program automaticky skenuje dostupné sítě a rozhoduje, která z nich poskytne nejkvalitnější připojení. Ačkoliv by se mělo jednat o automatickou vlastnost společnou všem podobným utilitám, program WeFi je navíc spjat s širokou uživatelskou komunitou a pakliže se některý uživatel připojí ke kvalitnímu zdroji, je informace o daném hot-spotu poslána na webové stránky projektu a rozšíří tak mapu schraňující umístění nejlepších Wi-Fi sítí. Díky této vlastnosti se můžete v dané lokalitě ke kvalitnímu hot-spotu připojit rychleji.

WeFi

CS24

 

Úvodní foto: © Beboy - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?